Zoeken

Behind the clothes, eerlijkheid over kleding

Born In Antwerp krijgt deze maanden een duurzaam tintje met nieuwe expositie van Bruno Pieters, (Behind) the clothes. De ontwerper toont in deze expositie zijn eerlijke ontwerpen en brengt direct ook een ode aan de mensen achter zijn collectie, waar Joost Janssen, creative project manager van EE Exclusives, er ook één van is.

De expositie ‘(Behind) the clothes’ bestaat uit ‘The clothes’ en ‘Behind the clothes’.

Bruno Pieters is sinds 2012 bezig met het veranderen van de mode-wereld. Nadat hij tijdelijk uit uit het wereld stapte kwam hij terug met een nieuw doel: “Ik veranderde mijn levenstijl en wou een inspanning leveren om verandering teweeg te brengen. Niemand in de modewereld heeft het mij al voorgedaan. Uiteindelijk vond ik de moed om een nieuw en volledig transparant modelabel Honest By. in 2012 op te richten.”

In deze nieuwe expositie maakt Pieters een minder gangbare zet, door in een modetentoonstelling de aandacht van de kleding te verschuiven naar de gezichten achter de kleding. Het toont echter ook aan dat hij ook inspiratie put uit een duurzaam netwerk van relaties. Zijn kleding ‘een gezicht geven’ door ze letterlijk achter hun kleding te zetten, voelt dan ook niet vreemd aan.

“Elke ontwerper, producent of consument die duurzame mode bestudeert, transparantie eist en bewust kiest voor eerlijke, ethische en ecologische mode, is in mijn ogen een held van onze tijd”, aldus Pieters.

(Behind) the clothes is van 5 juni tot 31 juli 2016 te bezichtigen in een hangar naast het hoofdkwartier van Born In Antwerp, Kattendijkdok Oostkaai 22 in Antwerpen.