Zoeken

Samenwerking uitgelicht: StudioRUIG

top-hoezee-leather-smooth-blackHet concept van studioRUIG? Ontwerpsters Klaartje Glashorster, Inge Hendriks en Sophie Soons besteden er zo weinig mogelijk woorden aan. Ze laten liever hun scherpe intuïtie en creatiedrang voor zich spreken. Op die manier groeide de ambitieuze start-up uit tot een succesvol Nederlands modelabel.

studioRUIG vangt de tijdsgeest in pretentieloze maar zorgvuldig ontworpen collecties met een androgyne sensualiteit, pure materialen en een krachtig kleurbeeld. Leer is favoriet en zorgt voor de meest ‘ruige’ component, zo eenvoudig mogelijk afgewerkt komt het natuurlijke aspect ervan tot leven. Het is de metafoor voor het succes van studioRUIG: ongekunstelde mode zonder schroom.

studioRUIG ging niet direct vanaf de start zaken doen met EE Labels. “Voor onze allereerste collectie in 2009 hebben we gezocht naar een goedkope leverancier voor geweven labels. Daarbij kwamen we uit op een Chinese producent. Dit liep echter direct uit op een fiasco”, aldus Sophie.

Verkeerde lettertype, andere kleur en prikkende labels deed de dames ertoe besluiten om het dichter bij huis te gaan zoeken. “Want door het kriebelen knippen klanten de labels eruit, met als gevolg dat je naam niet meer in je ontwerpen hangt. Verschrikkelijk natuurlijk.”

Aangezien Sophie van origine uit Heeze komt was zij al bekend met EE Labels en toen bleek dat dit bedrijf ook kleine designmerken met aandacht behandelt, was het contact snel gelegd. Nadat eerst de geweven labels bij EE Labels besteld volgen daarna ook de maatlabels en waslabels. ” Nu bestellen we ook onze kartonnen hangtags bij EE Labels. Ze zijn altijd bereid mee te denken met een mooie en tegelijkertijd betaalbare oplossing.”

De ontwikkelingen op het gebied van technologie in labels volgt studioRUIG . “We weten dat EE Labels focust op ontwikkelingen op het gebied van elektronische labels, waardoor distributie en voorraadbeheer makkelijker te volgen zijn.”

Op dit moment is dit nog niet aan de orde, maar in de toekomst is het zeker een interessante optie: ”We volgen de ontwikkelingen dus graag, want weten hoe moeilijk het is om voorraad goed te beheren, zeker omdat we werken met een distributeur, webshop en eigen fysieke winkel.”

[nggallery id=108 template=dop-wall-grid-gallery]