Zoeken

EE Exclusives

EE staat voor Van Engelen & Evers. Ons familiebedrijf weeft sinds 1900 in het dorp Heeze, Noord-Brabant. Meer dan 100 jaar geleden begonnen met het fabriceren van prachtige linten voor sari en klederdracht. Nu leveren wij de hoogste kwaliteit geweven labels voor alle wereldwijde topmerken. Daarnaast zijn wij ons gaan richten op het weven van high-end Jacquardstoffen.

Stoffen op maat

Met de komst van 2 nieuwe grote machines, richten we ons met EE Exclusives specifiek op het vervaardigen van op maat gemaakte stoffen voor unieke interieur-, mode- en kunstprojecten, special editions en kleine oplages. In samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende opkomende talenten maken wij:

Wandbekleding / Gobelins / Gordijn- en Wandpanelen / Meubelstoffen / 3d Meubelhoezen /Couture stoffen / Autonome Kunstprojecten / Boekomslagen / etc.

Bezoek de website van EE Exclusives

Zie onderstaande video over onze tak EE Exclusives:

EE Exclusives – We Weave Your Dreams from EE Exclusives on Vimeo.

Hofleverancier

Vakkennis, historie en continue drang naar innovatie maakt EE Labels al meer dan 110 jaar een betrouwbare partner. Met trots dragen we dan ook het predikaat Hofleverancier.

Design Academy Eindhoven

Sinds 2000 is van Engelen & Evers BV / EE Labels Vriend van de beroemde
ontwerp-opleiding Design Academy Eindhoven, waarmee we investeren in
jonge ontwerpers en nieuwe ideeën.

Een van deze nieuwe ideeën is de ‘gobelin van de 21ste eeuw’. Hierin wordt de precisie en fijnheid die EE Labels heeft ontwikkeld in haar geweven labels, doorgetrokken als zeer fijn geweven (foto)grafische wandbekleding. Deze techniek is bijvoorbeeld gebruikt voor de speciale couture-stoffen die voor Walter Van Beirendonck zijn zomercollectie 2014 werden gemaakt.

Tevens is de techniek gebruikt voor de “Woven Cabinet”, een kast van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk die tijdens de Salone Del Mobile 2014 in Milaan gepresenteerd wordt door designlabel Moooi.

Voor meer informatie over EE Exclusives en mooie beelden van ons werk, bezoek onze website www.ee-exclusives.com.