Zoeken

Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van EE Labels. Het belang van duurzaamheid komt dan ook terug in alle facetten van onze fabriek.

Volledig op windenergie

EE Labels staat in sterke verbinding met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is vanzelfsprekend voor ons. MVO is geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Om onze keuze voor duurzaamheid kracht bij te zetten kiezen wij uiteraard voor 100% groene energie. Wij hebben hierbij gekozen voor een partner die ons energie levert die volledig opgewekt wordt door de wind.

Hier vind je ons certificaat van 100% energie voor 2020 en 2021.

Duurzame labels

Duurzaam- en maatschappelijk verantwoord ondernemen; als bedrijf kun je er niet meer om heen. Grondstoffen zijn schaars en moeten in de kringloop blijven. Bij een ecologisch verantwoord eindproduct hoort dus ook een ecologisch verantwoord label.

Daarvoor zijn de duurzame labels die wij maken uitermate geschikt voor uw duurzame kleding, accessoires of andere ecologische producten.

Zie hier onze duurzame labels >>

Gerecycled garen

Steeds vaker kiezen onze klanten voor geweven labels van gerecycled garen. Garens die 100% uit PET-flessen worden gemaakt. Plastic krijgt dus een nieuw, tweede leven. EE Labels vindt het belangrijk om voorop te lopen in duurzame oplossingen.

Daarom produceren wij steeds meer gerecyclede kledinglabels voor onze klanten. We willen daarmee inspelen op de groeiende wens van duurzaam ondernemen.

Lees hier meer over gerecycled garen >>

STeP-certificaat

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

Natuurlijk stopt het niet bij deze mijlpaal. Er worden voortdurend audits gehouden; zowel aangekondigd als onaangekondigd. Inmiddels hebben we level 3 bereikt.

 

 

Duurzame inzetbaarheid

In het kader van het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, heeft EE Labels vanaf eind 2017 enkele maanden het project “Duurzame inzetbaarheid van de werknemers” uitgevoerd. Hierbij is, samen met de medewerkers, gekeken naar het verbeteren van de eigen werkplek.

Speerpunt in dit project was het optimaliseren van de opstelling van machines en de bijbehorende voorraden en hulpmiddelen. Hiermee is niet alleen het veelvuldig op en neer lopen aangepakt maar is ook de werkhouding en het bedieningsgemak sterk verbeterd.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers op een gezonde manier hun bijdrage kunnen leveren aan de eindkwaliteit voor onze klanten.