Zoeken

Duurzaamheid

Een van onze belangrijkste pijlers: EE Labels gelooft in lokale productie, het gebruik van gerecyclede materialen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het belang van duurzaamheid komt dan ook terug in alle facetten van onze fabriek, bedrijfsvoering en assortiment.

Biokatoen labels

Producten met natuurlijke stoffen vragen om natuurlijke labels. EE Labels produceert gedrukte labels op GOTS-gecertificeerd biokatoen en geweven labels van 100% katoen. Op deze manier maak je mono-materiaal producten, zo kunnen producten goed gerecycled worden. Bekijk onze biolabels >

Labels van gerecycled garen

Garens die voor 100% uit PET-flessen worden gemaakt en labels van dit gerecyclede garen die tóch super zacht aanvoelen: het kan met ons NewLife garen. EE Labels loopt voorop in duurzame oplossingen, onze voorraad garen bestaat voor een steeds groter deel uit gerecyclede garens in verschillende kleuren. Hiermee produceren we labels met logo’s voor duurzame merken. Bekijk onze labels van gerecycled garen >

Hangtags met gerecycled papier

Naast een label hoort een hangtag, of aanhangkaartje, in dik karton, van gerecycled papier of met een spot UV-lak. In ons uitgebreide assortiment, met verschillende druktechnieken en papiersoorten produceren we de juiste hangtag voor vele merken. Bekijk onze hangtags >

Volledig op windenergie

EE Labels staat in sterke verbinding met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is vanzelfsprekend voor ons. MVO is geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Om onze keuze voor duurzaamheid kracht bij te zetten kiezen wij uiteraard voor 100% groene energie. Wij hebben hierbij gekozen voor een partner die ons energie levert die volledig opgewekt wordt door de wind.

Hier vind je ons certificaat van 100% energie voor 2020 en 2021.

STeP-certificaat

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

Natuurlijk stopt het niet bij deze mijlpaal. Er worden voortdurend audits gehouden; zowel aangekondigd als onaangekondigd. Inmiddels hebben we level 3 bereikt.

 

 

Duurzame inzetbaarheid

In het kader van het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, heeft EE Labels vanaf eind 2017 enkele maanden het project “Duurzame inzetbaarheid van de werknemers” uitgevoerd. Hierbij is, samen met de medewerkers, gekeken naar het verbeteren van de eigen werkplek.

Speerpunt in dit project was het optimaliseren van de opstelling van machines en de bijbehorende voorraden en hulpmiddelen. Hiermee is niet alleen het veelvuldig op en neer lopen aangepakt maar is ook de werkhouding en het bedieningsgemak sterk verbeterd.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers op een gezonde manier hun bijdrage kunnen leveren aan de eindkwaliteit voor onze klanten.