Zoeken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

EE Labels staat in sterke verbinding met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is vanzelfsprekend voor ons. MVO is bovendien geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Als eerste labelproducent van Europa behaalde EE Labels het SteP-certificaat van OEKOTEX. Klik hier voor meer uitleg over het STeP-certificaat.

MVO creëert een bewustwording in het respectvol omgaan met mens en milieu. Een milieu waar vele generaties na ons ook nog van moeten kunnen genieten. De verantwoordelijk ligt bij ons en bij u. U vindt onze milieubeleidsverklaring hier. Om onze ambities van meest duurzame labelproducent van Europa extra kracht bij te zetten hebben wij ons samen met vele andere bedrijven aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

MVO in onze werkwijze

  • Keuze voor groene stroom en windenergie
  • Reduceren van CO2 uitstoot
  • Werken met Oeko-Tex gecertificeerde producten en New Life garens (gerecycled uit plastic flessen)
  • Samenwerking met partners die MVO ook hoog in het vaandel hebben staan.
  • Duurzame inzetbaarheid van de werknemers

Restmateriaal uit de weverij

EE Labels produceert zo efficient mogelijk, het textielafval wat er is gaat naar verschillende organisaties en krijgt zo een tweede leven:

  • Frankenhuis vervezelt verschillende textielstromen. Daarbij gaat het om het uitrafelen van textiele resten tot vezels en het vertrouwelijk vernietigen en voor hergebruik geschikt maken van textiel voor uniformen en merkkleding.
  • Scrap Rotterdam verkoopt industrieel afval-en restmateriaal aan instellingen, scholen, kunstenaars en particulieren. Scrap geeft afvalmateriaal een tweede kans.
  • Restgarens gaan naar Farm of the World, in samenwerking met EE Labels is een bijzondere serie servetten geïnspireerd op boerengewassen uit Friesland.

Duurzaamheid

Een van onze belangrijkste pijlers: EE Labels gelooft in lokale productie, het gebruik van gerecyclede materialen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het belang van duurzaamheid komt dan ook terug in alle facetten van onze fabriek, bedrijfsvoering en assortiment. Bekijk onze duurzame producten >