Zoeken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO creëert een bewustwording in het respectvol omgaan met mens en milieu. Een milieu waar vele generaties na ons ook nog van moeten kunnen genieten. De verantwoordelijk ligt bij ons en bij u. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is vanzelfsprekend voor ons. En bovendien geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Als eerste labelproducent van Europa behaalde EE Labels het SteP-certificaat van OEKOTEX.
Klik hier voor meer uitleg over het STeP-certificaat.

U vindt onze milieubeleidsverklaring hier. Om onze ambities van meest duurzame labelproducent van Europa extra kracht bij te zetten hebben wij ons samen met vele andere bedrijven aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Duurzaamheid

Een van onze belangrijkste pijlers: EE Labels gelooft in lokale productie, het gebruik van gerecyclede materialen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het belang van duurzaamheid komt dan ook terug in alle facetten van onze fabriek, bedrijfsvoering en assortiment. Bekijk onze duurzame producten >

STeP-certificaat

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

Natuurlijk stopt het niet bij deze mijlpaal. Er worden voortdurend audits gehouden; zowel aangekondigd als onaangekondigd. Inmiddels hebben we level 3 bereikt.

Restmateriaal uit de weverij

EE Labels produceert zo efficient mogelijk, het textielafval wat er is gaat naar verschillende organisaties en krijgt zo een tweede leven:

  • Frankenhuis vervezelt verschillende textielstromen. Daarbij gaat het om het uitrafelen van textiele resten tot vezels en het vertrouwelijk vernietigen en voor hergebruik geschikt maken van textiel voor uniformen en merkkleding.
  • Scrap Rotterdam verkoopt industrieel afval-en restmateriaal aan instellingen, scholen, kunstenaars en particulieren. Scrap geeft afvalmateriaal een tweede kans.
  • Restgarens gaan naar Farm of the World, in samenwerking met EE Labels is een bijzondere serie servetten geïnspireerd op boerengewassen uit Friesland.

Volledig op windenergie

EE Labels staat in sterke verbinding met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is vanzelfsprekend voor ons. MVO is geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Om onze keuze voor duurzaamheid kracht bij te zetten kiezen wij uiteraard voor 100% groene energie. Wij hebben hierbij gekozen voor een partner die ons energie levert die volledig opgewekt wordt door de wind.

Hier vind je ons certificaat van 100% energie voor 2020 en 2021.

Duurzame inzetbaarheid

In het kader van het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, heeft EE Labels vanaf eind 2017 enkele maanden het project “Duurzame inzetbaarheid van de werknemers” uitgevoerd. Hierbij is, samen met de medewerkers, gekeken naar het verbeteren van de eigen werkplek.

Speerpunt in dit project was het optimaliseren van de opstelling van machines en de bijbehorende voorraden en hulpmiddelen. Hiermee is niet alleen het veelvuldig op en neer lopen aangepakt maar is ook de werkhouding en het bedieningsgemak sterk verbeterd.