Zoeken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

EE Labels staat in sterke verbinding met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is vanzelfsprekend voor ons. MVO is bovendien geen punt wat we bereiken, maar een proces: wij streven naar continue verbetering op dit vlak.

Hoe passen wij MVO in onze werkwijze toe?

  • Keuze voor groene stroom en windenergie
  • Reduceren van CO2 uitstoot
  • Werken met Oeko-Tex gecertificeerde producten en New Life garens (gerecycled uit plastic flessen)
  • Samenwerking met partners die MVO ook hoog in het vaandel hebben staan.
  • Duurzame inzetbaarheid van de werknemers

In januari 2017 behaalden wij het SteP-certificaat en daarmee willen wij laten zien dat wij de meest duurzame labelproducent van Europa zijn. Klik hier voor meer uitleg over het STeP-certificaat.

MVO creëert een bewustwording in het respectvol omgaan met mens en milieu. Een milieu waar vele generaties na ons ook nog van moeten kunnen genieten. De verantwoordelijk ligt bij ons en bij u. U vindt onze milieubeleidsverklaring hier.

Om onze ambities van meest duurzame labelproducent van Europa extra kracht bij te zetten hebben wij ons samen met vele andere bedrijven aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Dit convenant is een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid over internationaal verantwoord ondernemen in de kleding- en textielsector. Deze aangesloten partijen bundelen hun krachten om gezamenlijk te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de internationale kleding- en textielproductieketen. Zo willen zij problemen als gevaarlijke werkomstandigheden en milieuvervuiling gezamenlijk aanpakken. Het volledige convenant vindt u hier.

Wat doen wij met het restmateriaal uit de weverij?

Het textielafval van EE Exclusives (de jacquardmachines voor de stoffen (B05 en B06)) gaat naar:
www.frankenhuisbv.nl
Frankenhuis vervezelt verschillende textielstromen. Daarbij gaat het om het uitrafelen van textiele resten tot vezels en het vertrouwelijk vernietigen en voor hergebruik geschikt maken van textiel voor uniformen en merkkleding.

Overig textielafval en de garenconen gaan naar:
www.scrapxl.nl
Scrap (Stichting Creatief hergebruik Afval Producten) verkoopt industrieel afval-en restmateriaal aan instellingen, scholen, kunstenaars en particulieren. Scrap geeft afvalmateriaal een tweede kans. De overweldigende bonte voorraad restmateriaal is een bron van inspiratie.

De restgarens gaan naar:
Farm of the world
YARNS Relate is een bijzondere serie servetten geproduceerd door Farm of the World en geïnspireerd op boerengewassen uit Friesland. Deze speciale geweven editie is een samenwerking met EE Labels en toont organische motieven van graan, snijbiet, Oost-Indische kers, weegbree en fluitekruid.