Zoeken

4 manieren om de functie van hangtags te optimaliseren

De hangtag is datgene wat een klant als eerste verwijdert voor het gebruik van een product. Wat als je klant de tag nog kan gebruiken en niet bij het afval hoeft te doen?

Let’s design some ideas ! Voor het ontwerpen kun je de volgende guidelines gebruiken.

 1. Communiceer je verhaal

  Door het verhaal achter je merk, productie of visie te vertellen op je hangtag, in plaats van simpelweg een prijssticker achter je logo te plakken, laat je klanten zien dat je merk om meer geeft dan winst. Ook voelen klanten zich beter over hun aankoop, of zijn klanten zich bewust van het feit dat ze bijdragen aan een goed doel.

  Een aantal voorbeelden:

  – Proudly made in EU
  – All materials are carefully sources from fair trade companies
  – This product is not tested on animals

 2. Gebruik hangtags als coupon

  Naast dat je met een hangtag meer informatie over je bedrijf kunt geven: denk eens na over een minder standaard aanpak. Je kunt een korting geven op een additionele aankoop, op de volgende bestelling of werk samen met een retailer uit de buurt en geef bijv. een gratis 2e koffie bij de buurman weg.

 3. Vermeld belangrijke product informatie

  Het is altijd goed om aanvullende informatie over je product te vermelden. Door hangtags te gebruiken als “user guide” is de kans groot dat een klant meer tevreden is over de aankoop en sneller terug zal komen voor een herhalings aankoop.

  Mocht duurzaamheid hoog in het vandaal staan: geef je klant dan instructies over product gebruik zodat het product een leven lang meegaat.

 4. Geef hangtags een extra functie

  – Ontwerp je hangtag dat deze zo mooi is, dat je klant ‘m bijvoorbeeld nog voor het inpakken van een cadeau kan gebruiken. Gebruik dan een kleine, simpele versie van je logo of gebruik slechts de kleuren van je merk, waardoor je klant je merk toch herkent in de winkel.
  – Zie hangtags als een collector’s item: een hele goede manier om extra aandacht voor je merk te krijgen. Door af te stappen van eenvoudige hangtags en deze te positioneren als iets om te bewaren creëer je extra waarde. De klant zal waarderen dat hij of zij wat extra’s krijgt tov een aankoop bij een concurrent.
  Als het goed wordt aangepakt – klanten willen de hangtags echt sparen – dan geef je ze een extra reden om jouw product te kopen ipv het product van je concurrent.

Een goed voorbeeld van hangtags met een dubbele functie zijn de geurzakjes van Survival of the Fashionest. Hun gebreide truien zijn handgemaakt, door deze op te bergen met een geurzakje erbij wordt een ritueel gecreëerd, waardoor de klant extra waarde aan deze trui zal hechten.

Bekijk hier meer voorbeelden van hangtags en neem contact met ons op voor een custom-made hangtag voor jou merk.

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief