Zoeken

Koninklijke ontmoeting: Koningin Maxima en EE Labels

In 2000 werd EE Labels / Van Engelen & Evers BV tijdens het 100-jarig bestaan Hofleverancier. Om de start van een nieuwe eeuw te bekronen werd EE daarnaast vriend van Design Academy Eindhoven. Het contact met de studenten en designers leidde tot bijzondere samenwerkingen en projecten. Nog steeds is er een nauwe samenwerking tussen de school en het bedrijf. Zo wordt er elk jaar een minor opdracht uitgevoerd én laten verschillende studenten afstudeerwerk bij EE Exclusives weven.

Bezoek Koningin Maxima

“De Koningin komt de academie bezoeken en we hebben jullie hier graag bij.” Dát was nog eens een leuke uitnodiging in onze mailbox. Natuurlijk was Marloes Evers (vijfde generatie in het familiebedrijf) bereid om te vertellen over de bijzondere samenwerking en lange vriendschap tussen EE en DAE. Koningin Maxima was zeer geïnteresseerd en stelde verschillende vragen. Natuurlijk verwees zij ook meteen naar het kunstwerk in de Blauwe Salon.

Koninklijke ontmoeting: Koningin Maxima en EE Labels

Koninklijk project “De Blauwe Salon” van Paleis Huis Ten Bosch

Enkele jaren later, in 2019 werd EE ook letterlijk hofleverancier. In samenwerking met Scheltens&Abbenes ontwikkelde het bedrijf een jacquard geweven wandbekleding voor de Blauwe Salon van Paleis Huis Ten Bosch. Hier worden internationale gasten ontvangen die aan de hand van het verhaal dat in de wand verwerkt is meteen meer leren over het koningspaar.

Textielkunst voor thuis

Ook enthousiast over de mogelijkheden? Neem een kijkje in onze online gallery WEEEF. Hierop vind je geweven kunstwerken, plaids en bijzondere kussens. Allemaal gemaakt in Heeze, ontwikkeld in samenwerking met verschillende ontwerpers zoals Kiki van Eijk, Alissa+Nienke, Mart Veldhuis, Marcos Kueh en Anne-Claire Petit.

Meer info? Lees het persbericht op Heeze-Leende 24.nl