Zoeken

Wat houdt een STeP-certificaat in?

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

De voorbereidingen op STeP

EE Labels heeft aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd al grote waarde gehecht. Het gebruik van Newlife™ garens en OEKO-TEX® Standaard 100 garens is daar een belangrijk voorbeeld van. Ook draaien onze weefmachines op 100% groene stroom.

Met het tekenen van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel hebben we samen met andere bedrijven stappen gezet om duurzaamheid binnen de textielbranche te vergroten. Maar voor de duurzaamste labelproducent van Europa is dat nog niet genoeg. Daarom zijn we in 2016 gestart met de voorbereidingen voor de aanvraag van het OEKO-TEX® SteP – certificaat.

De lat van duurzaamheid moest omhoog

Ondanks het aanwezige duurzame karakter van ons bedrijf is de lat hierdoor hoger komen te liggen. We hebben hard gewerkt aan een geheel vernieuwd managementsysteem waarin milieubeheer en kwaliteit nog scherper zijn aangezet. We kijken naar de impact op het milieu van al onze bedrijfsactiviteiten met als doel deze belasting te verminderen. Met het nog verder verhogen van de kwaliteit worden afval en onnodig gebruik van grondstoffen en energie uitgesloten. Maar ook  de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers krijgt aandacht zodat zij vitaal en goed opgeleid aan onze productie van onze producten kunnen bijdragen.

In januari 2017 zijn we getoetst aan de strenge normen voor het STeP-certificaat en waren we het eerste productiebedrijf in Nederland dat aan deze norm voldoet, iets waar we erg trots op zijn.

Natuurlijk stopt het niet bij deze mijlpaal. Er worden voortdurend audits gehouden; zowel aangekondigd als onaangekondigd. Inmiddels hebben we level 3 bereikt.

We gaan verder met het verduurzamen van onze organisatie en productie. Daarbij zullen leveranciers en klanten meer en meer bij betrokken gaan worden. Want een duurzame wereld maak je niet alleen, dat doen we samen!

 

Wat is STeP (Engels)
Wat is STeP (Duits)