Zoeken

Hét duurzame alternatief voor plastic polybags en mailers

Op zoek naar een alternatief voor plastic verpakkingen? We got you!

Iedereen plaatst meer en meer orders online. Dit betekent meer verzendingen en meer verpakkingsmateriaal. Niet geweldig voor het milieu. En dus gingen wij op zoek naar een duurzaam verpakkingsmateriaal als alternatief voor plastic polybags en mailers.

Ons doel en focus: geen plastic in mailers. Een mono-materiaal verpakking, die recyclebaar is. Een mailer bespaart volume en gewicht in vergelijking met een kartonnen doos. Dit betekent minder transport bussen en dus ook minder uitstoot.

Over het materiaal

Het materiaal dat we gebruiken voor de verpakkingen is geen papier en geen plastic. Het is gemaakt van houtvezels, maar behandeld op een andere manier dan papier. Deze methode geeft het materiaal andere kenmerken, zoals:

  • Vochtbestendigheid
  • Licht maar sterk
  • Voelt zacht aan, flexibeler dan papier
  • Goede scheurbestendig, uniek voor de papiercategorie

Veilig en gecertificeerd

Het materiaal is goedgekeurd voor voedselverpakkingen. Hiernaast valt het binnen de papiercategorie en kan het gerecycleerd worden met het karton / oud papier. Alhoewel, het materiaal is zeer goed herbruikbaar, je kunt dus ook nadenken over een andere bestemming.

Het materiaal is ook verkrijgbaar met FSC certificaat.

EE zoekt altijd oplossingen met minimale impact op het milieu, zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen genieten.

Verkrijgbaar vanaf 5000 stuks.
Samples beschikbaar.

Interesse? Mail naar info@eelabels.nl.