Zoeken

Duurzame labels van biokatoen

Ondanks de omstandigheden, of misschien juist daardoor, is het extra belangrijk om aan nieuwe oplossingen te werken. Bij EE geloven we in mono-materiaal producten, dat in een product van natuurlijk materiaal ook een label van natuurlijke vezels moet komen, en in een polyester product juist een label van 100% polyester. Wel zo duurzaam want zo blijft de recycling-stroom “schoon” en transparant.

Duurzaamheid in de mode industrie wordt langzamerhand de norm. Het verduurzamen van je labels en hangtags is een eenvoudig stap om je merk weer iets duurzamer te maken.  Naast labels van gerecycled polyester bieden we ook een natuurlijk alternatief.

GEDRUKTE LABELS VAN BIOKATOEN

EE Labels levert gedrukte labels, van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Je ontwerp of logo wordt op het biologische katoen gedrukt met milieuvriendelijke inkten waarvoor we een Oekotex-100 certificaat hebben.

Gedrukte labels van biokatoen bestellen? Aantallen van 250 – 8.000 stuks bestel je hier online.
Groter aantal nodig? Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

GEWEVEN LABELS VAN (BIO)KATOEN

EE Labels is specialist in geweven labels. Logo’s komen het mooiste uit met onze (gerecycled) polyester garens. Dit matcht niet altijd met producten gemaakt van natuurlijke materialen. Vanaf 5.000 stuks weven we labels ook in katoen.

Logische vraag is of deze labels ook van GOTS-gecertificeerd katoen zijn? De eerste testjes zijn uitgevoerd en het resultaat daarvan zie je hieronder. Momenteel maken we eerst onze huidige voorraad katoen op. Zodra we hier doorheen zijn zal al het katoen wat we hiervoor inkopen met GOTS-certificaat zijn. Het is natuurlijk ook niet zo duurzaam om geen gebruik te maken van onze huidige voorraad katoen.

   

Ook geweven katoenen labels bestellen? Neem contact met ons op.