Zoeken

Labels van gerecycled denim garen

Duurzame labels van gerecycled jeans garen

HACK YOUR JEANS is een project van een belgische garenleverancier. Versleten, oude jeans wordt verzameld – ritsen en knopen worden verwijderd. Het denim wat overblijft wordt vervezeld en gesponnen tot een nieuw, gerecycled garen wat voor 50% uit oude jeans bestaat.

Met het denim garen hebben we een jacquard band en labels met logo gemaakt. Het was wel even omschakelen, onze specialiteit is het weergeven van de kleinste details. Met dit stevige garen komt een BOLD lettertype en groter formaat tekst het mooist tot z’n recht.

Weefster Marinka over het weven met gerecycled denim garen: “Onze machines zijn ingesteld op het weergeven van elk klein detail van een logo: met veel draden per cm en een ketting van de fijnste garens.”

“Denim labels of jacquard tapes hebben hun eigen specifieke esthetiek. Terwijl een (gerecycled) polyester geweven label zeer fijn is en zelfs kleine details toont, werkt de denimkwaliteit juist goed voor grote of hoofdletters en heeft het een stoere uitstraling. Een perfecte match om elk product uit gerecyclede spijkerbroeken van een label te voorzien.”

Meer informatie over hack your jeans en het garen vind je via de website.

Hack your jeans > 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in labels van gerecycled denim?

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief