Zoeken

Circular Award Business 2019 Auping – gerecycled EE band

UPDATE! Auping wint Circular Award Business 2019. Wij zijn trots om te hebben bijgedragen met ons matrassenband.

Lees meer over de award van Auping:

“Eerder kwam Auping in de categorie ‘consumptiegoederen’ al als winnaar uit de bus, en de bedden- en matrassenfabrikant uit Deventer heeft nu ook de hoofdprijs ‘Circular Award Business’ in de wacht gesleept. De Circular Awards gaan naar de meest innovatieve producten of projecten die laten zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland. De prijs werd uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.”

En hier lees je meer over onze bijdrage:

Als toeleverancier van labels en matrassenband zijn we blij dat we bij kunnen dragen aan deze mooie stap van Auping. Ons matrassenband bestaat slechts uit één materiaal en is zo ontwikkeld dat er ook geen finish op hoeft te worden toegepast. Met het matrassenband en  de labels , die uit New Life garen zijn gemaakt, kunnen we zo  een mooie bijdrage leveren aan dit project.

In samenwerking met DSM-Niaga brengt Auping een nieuw matras op de markt. Door de materiaalkeuze en het modulaire ontwerp realiseert Auping een volledig recyclebaar matras.

Auping en DSM-Niaga ontwikkelden samen een innovatieve oplossing op het gebied van modulariteit, gezonde materialen én een gesloten productieketen. Dit sluit naadloos aan bij de visie van EE Labels.

Auping-CEO Jan-Joost Bosman geeft de werkwijze van zijn bedrijf aan: “Comfort en lichaamsondersteuning spelen al sinds de oprichting van Auping een cruciale rol. In de loop der tijd is onze focus verschoven van het product naar de service die we mensen elke dag bieden: een goede nachtrust. Deze nieuwe focus ging samen met uitdagingen op het gebied van design zoals de luchtstroom door het matras, het vervangen van verouderde onderdelen en de invloed die de verschillende elementen op onze slaap en gezondheid hebben.”

Ook circulair band bestellen? Vraag een offerte aan!

Kelly Hall, managing director van DSM-Niaga voegt hieraan toe: “Bewust van het feit dat de meeste matrassen eindigen als afval, hebben we DSM-Niaga’s kennis van materialen samengebracht met het streven van Auping naar kwaliteit en comfort. Daarom gebruiken we enkel materialen waarvan we weten dat ze geen negatieve invloed op onze gezondheid hebben, die volledig recyclebaar zijn tot nieuwe matrasonderdelen en verbonden op een omkeerbare manier.”

Het matrassenband dat EE Labels ontwikkelde voor dit innovatieve matras draagt bij aan|Auping’s duurzame manier van produceren. Een mooi voorbeeld van een local-for-local samenwerking waarbij we niet alleen leverancier zijn maar ook meedenken in oplossingen.

 

Meer info? Neem contact op!