Zoeken

Kings of Indigo over duurzame jeans

Tijdens de Amsterdam Denim Days op 25 en 26 oktober jl. was EE Labels getuige van een mooi interviewpanel. Hierin ging Tony Tonnaer (eigenaar Kings Of Indigo) in gesprek ging met Adriano Goldschmied ’the godfather of denim’ en Alberto Candiani (eigenaar van Candiani Denim).

Insteek van deze discussie was de verduurzaming (recycling) van de jeans- en katoenproductie. Gemiddeld heeft de consument 5,4 jeans in de kast liggen. De belasting voor het milieu is echter enorm. Een gewone jeans kost 9000 liter water per kilo katoen en 10 kg CO2-uitstoot voor het maken van de stof. En dan hebben we het nog niet eens over de negatieve impact van het daaropvolgende verfproces.

Kings Of Indigo werkt samen met Alberto Candiani en ontwikkelde een nieuwe jeans op basis van Tencel. Een duurzame vezel die in jeans wordt gecombineerd. Tencel is de merknaam van de natuurlijke kunstvezel Lyocell. Voor Tencel wordt het hout gehaald uit speciaal beheerde duurzame bossen, in de meeste gevallen van Eucalyptusbomen. Tencel is dus een veel milieuvriendelijker alternatief.

Als partner van Kings of Indigo onderstrepen we deze noodzakelijke innovatieve stappen. Samen willen we het verduurzamingsproces nog verder door ontwikkelen met duurzame verpakkingen en labels.

Neem contact met ons op

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief