Zoeken

Labels met unieke QR-codes voor Zalando

Ook bij grote spelers in de mode-industrie gaat het roer om: in samenwerking met Circular Fashion en Fashion For Good zet Zalando een mooie stap richting duurzaamheid, met de eerste circulaire ZIGN collectie. EE Labels leverde met unieke QR-codes een mooie bijdrage aan deze samenwerking!

Zalando, Fashion for Good en circular fashion

Zalando kennen we allemaal als die grote webshop voor kleding. Maar wist je dat ZIGN het eigen merk van Zalando is? Samen met Fashion for Good(platform voor duurzame innovatie in de mode) en circular fashion (ontwerp & systeem-innovatie bureau voor een circulaire economie in mode en textiel) ontwikkelde Zalando een circulare collectie, “redeZIGN” capsule collection.

EE Labels leverde een mooie bijdrage met de unieke QR-labels. Elk kledingstuk heeft een eigen QR-code met hierachter een digitaal platform met product informatie. Waar en door wie is het kledingstuk gemaakt? Met welk materiaal en wat is de gebruiksinformatie?

Dit en nog veel meer vind je na het scannen van de code. Benieuwd naar de collectie? Neem een kijkje.

Circulaire mode industrie

Wat houdt een circulaire mode industrie in? Dit begint al bij het ontwerpen van een product. Bedenk welk materiaal je kiest voor een kledingstuk en waar dit vandaan komt. En daarnaast hoe lang een item zal meegaan en wat hier na het dragen mee moet gebeuren.

Het gaat erom dat de hele cirkel klopt. Verschillende platforms, waaronder circular fashion, kunnen je merk helpen bij de het vinden van de juiste, duurzame leveranciers en met het maken van de meest circulaire keuzes.

Unieke QR labels als circularity.ID

Transparantie wordt mogelijk met kledinglabels met een unieke QR code. Heel eenvoudig scan je het label en kom je op een digitaal product platform. Hier vind je het volledige verhaal achter een product. Van materiaal tot leveranciers, en van gebruiksinformatie tot instructies voor het recyclen van een item.

Hoe maak ik mijn merk transparant?

Transparant worden als kledingmerk? Dat hoeft niet veel tijd of extra moeite te kosten! Heel eenvoudig voeg je een pagina toe met als titel “how it’s made / suppliers / of een andere creatieve titel”. Je kiest natuurlijk zelf hoever je hierin wilt gaan. Vertel je over de gebruikte materialen? Zet je certificaten op de site? Of geef je zelfs de locatie en naam van je fabrieken prijs?

Dit kun je per product doen, middels een unieke QR-code maar je kunt ook kiezen voor een algemene pagina met hierop een overzicht van materialen en locaties. Dan dient de QR-code als snelle toegang en link naar je website. Zo verbind je de fysieke wereld met de digitale en met de juiste CTA op deze pagina kun je meteen zorgen voor extra volgers voor je social media accounts.

Ook textiel labels met unieke QR code bestellen? Vanaf 5.000 stuks neem contact met ons op >>

Kleiner aantal QR-labels bestellen? 250 – 8000 stuks via onze webshop >>