Zoeken

Papieren vervanger plastic polybags

Op zoek naar een alternatief voor de plastic polybag? Met onze nieuwe milkpaperbags bieden we een geschikt duurzaam alternatief voor de traditionele plastic versie.

Met de komst van de wet SUP (Single Use Plastics) wordt het vinden van een geschikt, duurzaam alternatief voor de plastic polybag steeds belangrijker. Onze nieuwe milkpaperbags bestaan voor 100% uit papier en zijn perfect geschikt als papieren vervanger van plastic polybags. Hieronder lichten we de kenmerken van de nieuwe milkpaperbags toe.

Hét duurzame alternatief

De milkpaperbags zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn gemaakt van papier dat middels zuurstof gebleekt wordt. Hierdoor wordt de hoge transparantie behaald en zijn de milkpaperbags zeer lichtgewicht; slechts 36g per m2.

De productie van deze verpakking vindt volledig plaats in Europa en er worden geen chemicaliën toegevoegd. Voor de verpakking wordt lijm gebruikt dat gemaakt wordt met zetmeel. Hierdoor lost de lijm gemakkelijk op in het recyclingproces, en vermengt deze zich weer met de papierpulp. Bij de productie van deze duurzame verpakking worden enkel houtvezels gebruikt met FSC-certificering, waardoor (anders dan bij de productie van plastic verpakkingen) de milkpaperbags gemaakt worden vanuit een circulaire bron.

Een sterke vervanger van plastic polybags

Door virgin pulp en zeer zuivere grondstoffen is het papier opgebouwd uit lange vezels. Hierdoor heeft het papier van de milkpaperbags een hoge scheurbestendigheid. De milkpaperbags zijn 100% voedselveilig doordat er geen chemicaliën zijn toegevoegd. Daardoor zijn ze ook geschikt voor direct contact met voedsel.

Duurzaam alternatief plastic verpakkingen

Uiteraard kijk je ook naar de esthetische waarde van een verpakking. Veel mensen beoordelen producten verpakt in papier beter dan items die verpakt worden in plastic. De milkpaperbags hebben een transparantie van 89% waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het scannen van labels in de verpakking en daardoor goed passen binnen huidige logistieke processen.

Verpakkingen laten bedrukken

De milkpaperbags zijn in elk gewenst formaat te bestellen. Zowel de buitenmaat als maten voor de zijnaad kun je zelf bepalen. Zo heb je de keuze tussen een platte vouw of een zak met V-vorm zijnaad (standaard 2x15mm). Een zak met V-vouw is nog gemakkelijker te vullen. Ook kun je zelf kiezen voor een hersluitbare strip óf een permanente lijmlaag.

Het maximale formaat voor Europese productie is 32 x 40 cm. Groter formaat nodig? Dat bieden we in een 40-grams variant.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een duurzame milkpaperbag voor jouw onderneming? Neem contact met ons op voor meer informatie, vraag direct een gratis sample aan of kijk op onze website voor meer duurzame verpakkingsopties.