Zoeken

De 2e carrière van: Ruurd Baerends, accountmanager én zeilkampioen

Wat is een bedrijf zonder haar personeel? Daarom laten wij u graag kennis maken met enkele van onze werknemers. Niet met hun dagelijkse werkzaamheden, maar juist door het uitlichten van een (bijzondere) hobby. Hobby’s zorgen naar onze mening voor ontspanning en nieuwe energie waardoor je ook in je werk optimaal kunt functioneren.

Als eerste één van onze accountmanagers, Ruurd Baerends, die volgend jaar juni alweer 40 jaar in dienst is bij EE Labels. Samen met zijn vrouw heeft hij drie kinderen. Eén dochter en twee zoons, een tweeling.

Ruurd is een fervent zeiler. Zijn grootste hobby, waarin hij net als in zijn werk het beste in zichzelf naar boven probeert te halen.

Het zeilen werd Ruurd met de paplepel ingegoten. Zijn beide ouders waren namelijk actief in de zeilsport. Zelf heeft hij zijn hobby ook doorgegeven aan de volgende generatie, want zoon Jelte zeilt net als zijn vader wedstrijden in de Finnklasse.

Ruurd kende meerdere hoogtepunten in zijn zeilcarrière. Onder meer een 3e plaats op de Duitse kampioenschappen Europe klasse en een 4e plaats bij de Benelux kampioenschappen Europe klasse springen er uit. Recent won hij nog de Nederlands kampioenschappen Masters/ Grand Masters 2015.

Fysiek is zeilen in de Finn een vrij zware klasse, en het eist dus steeds meer van het lichaam. Ruurd hoopt zijn grote hobby echter nog lang (tot na zijn pensioen?) te kunnen blijven uitoefenen.