Zoeken

Blue LOOP ORIGINALS en EE Labels staan samen voor duurzaamheid

Een mooie samenwerking, geboren uit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat bij zowel EE Labels als Blue LOOP Originals hoog in het vaandel staat.

Blue LOOP Originals begon een aantal jaar geleden met het produceren van kleding uit oude jeans. “Ontstaan uit de gedachten dat veel te veel textielafval wordt verbrand of terecht komt op de vuilnisbelt”. Ze richten zich daarom op een kledingstuk dat we dagelijks terugzien, de spijkerbroek.

Het bedrijf werkt daarnaast volledig binnen Europa, een deel wordt zelfs geproduceerd in Nederland. Na het inzamelen van oude spijkerbroeken gaan krachtige ontrafelmachines aan het werk. Zorgvuldig ontrafelen zij elke broek tot er aan het eind van het proces, lichtblauwe jeansvezels overblijven.

In een klein dorpje in Italië worden de lichtblauwe jeansvezels gespind tot garens. Van deze garens worden zachte shirts, comfortabele sweatshirts en hoodies gemaakt, gemixt met biologisch katoen of zelfs gerecyclede wol. De labels die EE Labels hiervoor ontwikkelde zijn eveneens gerecycled.

Naast de kledingcollectie worden er ook projecten opgezet, bijvoorbeeld in samenwerking met de Waddenvereniging en Pauline van Dongen. Blue LOOP Originals heeft samen met hen een jas ontwikkeld die niet alleen winddicht en waterafstotend is, maar waarmee ook de GPS of Telefoon opgeladen kan worden. Daarnaast ontwikkelde ze ook een tentdoek met TenCate waarin 8 spijkerbroeken zijn verwerkt. Deze samenwerkingen bevestigen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat bij Blue LOOP Originals erg belangrijk is.

Deze manier van werken sluit perfect aan bij de denkwijze van EE Labels. Zelfs het koordje van de hangtag is 100% katoen en het kaartje dat eraan hangt is van gerecycled papier en denim. De labels in de kleding zijn gemaakt van gerecycled pet, dus ook duurzaam.