Zoeken

Directeur Marc Evers rijdt Tour for Life

Ook zoon Hubert Evers is een begenadigd wielrenner
Ook zoon Hubert Evers is een begenadigd wielrenner

Nog een kleine drie maanden en dan is het zover, EE Labels-directeur Marc Evers gaat met zijn team meedoen aan Tour for Life, een 8-daagse wielertour van het Noorden van Italië naar de Limburgse Cauberg.

Marc gaat met een team van negen renners de strijd aan tegen de lange etappes en de grote Alpenreuzen die bedwongen moeten worden. Marc gaat de tour rijden met enkele goede vrienden, zijn eigen zoon Hubert Evers en de zoon van vriend Hajo Reinders.

Laatstgenoemde beschrijft het gezelschap als volgt: ‘Over the Hill is een vriendenteam met een passie voor fietsen bestaande uit jonge talenten en oude knoesten die het voornemen hebben om met Tour for Life in acht dagen van Italië naar Nederland te fietsen. Voor een goed doel en met een goede moraal.’

Team over the Hill, bij een mooi standbeeld in België
Team over the Hill, bij een mooi standbeeld in België

We vroegen Marc ook hoe hij erbij gekomen is om Tour for Life te gaan fietsen. Hij geeft aan dat het al een tijdje speelt: “Ik had al eerder over TFL (Tour for Life) gehoord. Twee jaar geleden vroeg ik al eens aan mijn goede vriend Bas , waarmee ik een aantal keren Luik-Bastenaken-Luik heb gereden, zou je dat niets vinden, TFL? Hij zei, ‘ik ken het niet maar zal eens op de site kijken’. Twee uur later kreeg ik een sms, ‘Midlife crisis ? of gewoon iets te bewijzen’?”

Marc ging daarover nadenken en het was zijn vrouw Caroline die hem overhaalde: “Ik dacht, hij heeft eigenlijk gelijk. Alleen kwam toen een andere goede vriend Hajo, hij zei ‘ik ga TFL rijden, doe je mee’? Ik dacht eerst nog werk, gezin, voorzitter Hockey club, dat wordt teveel.
Maar Caroline zie, ga nou maar eens luisteren, het is echt iets voor jou. Samen met mijn zoon Hubert en Hajo en Siebe ben ik toen gaan luisteren tijdens een TFL-café in de kapellerput en we waren verkocht.”

Met het team moet een bedrag van minimaal 15.000 euro opgehaald worden voor Artsen Zonder Grenzen, een mooi doel: “Artsen zonder grenzen zijn echte bikkels, en doorzetters, werkend in de moeilijkste omsstandigheden. Ik wil mezelf daar niet direct mee vergelijken, maar een doorzetter moet je wel zijn als ondernemer. En het wielrennen heeft ook wel echt veel van doorzetten en afzien, dus dat sluit goed aan.

Directeur Marc Evers als fanatiek wielrenner, het staat hem goed!
Directeur Marc Evers als fanatiek wielrenner, het staat hem goed!

Het geld wordt op meerder manieren bij elkaar gehaald. Natuurlijk draagt ook EE Labels een steentje bij: “Een aantal mensen uit het team hebben een eigen bedrijf en hebben zo een duit in het zakje gedaan. Daarnaast zijn er veel zakenrelaties en vrienden die spontaan geld storten. En last but not least een wijnactie met een pakket Tour for Life, die je meeneemt door alle landen waar we doorheen fietsen.

Nog 2 maanden en dan is het zover, de trainingen gaan goed: “Het trainen is heerlijk, wel erg veel kou geleden van februari tot en met mei. Maar nu dan toch de eerste zon. Het is wel een kunst om voldoende uren te maken, want de andere taken gaan natuurlijk gewoon door.”

Lees meer over het team via deze weblog.