Zoeken

EE Labels, partner van Farm of the World

Farm of the World is een cultureel project, geïnitieerd door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra voor Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018, waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht. De thuisbasis is de verlaten boerderij de Kreake in Húns, een klein dorp in Friesland. Door kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld samen te laten werken met de lokale grondstoffen, oude ambachten en nieuwe technieken wordt de Kreake opnieuw een productieve boerderij – maar deze keer als een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur. Farm of the World wil hiermee de diversiteit en rijkdom laten zien van wat zelfs een klein stuk grond kan produceren: van biologisch-dynamische boeketten, keramiek, voedsel, textiel, verfgewassen, ruimte en een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.

YARNS Relate is een serie servetten, ontworpen door Farm of the World en geïnspireerd op de natuur. De servetten hebben allemaal de helft van een natuurlijk symbool, een set van twee vormt samen de hele plant, en brengt zo mensen bij elkaar aan de eettafel.

EE Labels maakt een bijzondere jacquard-versie van deze servetten. Door gebruik te maken van katoenen restgarens voor deze servetten en biologische katoen (geverfd met natuurlijke grondstoffen zoals ui en indigo) en gerecyclede PET garens voor de merklabels,  dragen wij bij aan de kernwaarden van duurzaam produceren. In een tijd waar de vraag naar goedkope textiel helaas nog steeds bestaat voelen we het, als toeleverancier van de mode-industrie en producerend in Nederland, onze morele verplichting om water, energie en chemische consumptie te reduceren.

Meer informatie over de expo Natural Forces tijdens de Dutch Design Week 2017 volgt binnenkort.