Zoeken

‘EE Labels, de meest duurzame labelproducent van Europa’

In 1856 kwam Henrik Evers vanuit Krefeld naar Brabant om daar een bandweverij te starten. Duurzaamheid werd toen voornamelijk vertaald naar een goede kwaliteit en lange levensduur.

Djules-clarysse1ie ondernemingsspirit is gebleven en onze ambities groeiden met de tijd mee namelijk om de meest duurzame labelfabrikant van Europa te worden.

Met eigen weverijen in Nederland, België en Turkije en daarnaast kantoren in Hong Kong, India en Vietnam zijn duurzaamheid en kwaliteit voor ons zeer belangrijke speerpunten. Dat is ook de reden waarom we ons hebben aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Dit convenant is een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid over internationaal verantwoord ondernemen in de kleding- en textielsector. Deze aangesloten partijen bundelen hun krachten om gezamenlijk te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de internationale kleding- en textielproductieketen. Zo willen zij problemen als gevaarlijke werkomstandigheden en milieuvervuiling gezamenlijk aanpakken. Het volledige convenant vindt u hier.

Als EE Labels gaan wij daarin zelfs nog een stap verder door het behalen van een STeP certificering bij Oekotex. Hiermee maken we onze doelstellingen en vordering 100% transparant en meetbaar.

Met onze ‘slimme’ labels; oplossingen voor traceerbare mode door middel van een QR code, RFID chip of unieke nummering hopen we voor onze klanten eveneens een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een meer duurzame textielindustrie.

STEP-certificate