Zoeken

Fairtradeweek, ook in de textielwereld

De Fairtrade Week vindt dit jaar voor de zevende keer op rij plaats. Van 26 oktober t/m 3 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten.

Ook in de Textielbranche speelt Fairtrade een grote rol. Designers willen met hun Fairtradeproducten laten zien dat zij het beste voor hebben met de boeren en maar al te graag laten zien dat zij Fairtrade hoog in het vaandel hebben staan.

Dagblad Trouw doet ook mee:Trouw Van een T-shirt dat voor 30 euro in de winkel ligt, gaat slechts 0,18 eurocent naar de naaister. Een feit dat de krant onlangs publiceerde. Daarom komen zij met het Fairtrade-shirt. Per verkocht T-shirt schenken zij 2 euro aan een goed doel in de kledingindustrie, dat later bekend wordt gemaakt. De verkoopprijs à €26,95 bestaat uit daadwerkelijk gemaakte kosten. Trouw maakt hierop geen winst.

Anne-clair petitOok Anne-Clair Petit creeërde mooie Fairtrade kussens in de lijn van Fair Trade Original. Zij introduceerden een serie woontextiel uit Guatemala. De kussens in verschillende formaten zijn afgewerkt met typisch Guatemalteeks band dat is gemaakt op kleine heup- en tafelweefgetouwen. Anne-Claire Petit liet zich inspireren door eeuwenoude weeftechnieken en kleuren van de Maya-bevolking.