Zoeken

‘Fashion comes clean’, labels dus ook

Het is al jaren een hot item, sustainability, ofwel duurzame ontwikkeling. Overal wordt aandacht besteed aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat dit nog niet uitgekauwd is, blijkt uit het belang wat de consument tegenwoordig hecht aan MVO. Aan de producent, om aan deze wensen van de klant te voldoen.

Ook de modewereld kan hiermee natuurlijk niet achterblijven. H&M kwam daarom met een groot artikel in hun spring-magazine met als thema: Fashion comes clean. Steeds meer ontwerpers en merken willen ‘schoon’ produceren en dit ook communiceren naar de consument. Deze consument is bewust bezig en wil weten waar hun kleding vandaan komt, ze willen transparantie dus.

Honest By is een online shop die 100% transparant is in het gebruik van materialen en het werk. Waar komt het vandaan, welke stoffen zijn gebruikt en wie het product heeft gemaakt. Ook de herkomst van het label, dat bij EE Labels wordt gemaakt, wordt gecommuniceerd naar de consument.

Bij EE Labels besteden wij uiteraard aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit komt niet alleen terug in de manier waarop we produceren maar ook in de materialen die gebruikt worden voor onze labels. De netelige garens en biocotton labels die wij produceren zijn volledig ‘groen’.

Transparantie en innovatie moeten samengaan en in deze wereld van mode gaat het dus perfect samen en wordt het tegenwoordig zelfs in één adem genoemd.