Zoeken

Fashion Week openingsshow MATTIJS & AZIZ BEKKAOUI

Donderdagavond was EE Labels aanwezig bij de opening van de Mercedes Benz Amsterdam Fashionweek in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De eerste show tijdens de verjaardag van het 10-jarig bestaan van de FashionWeek in Amsterdam, was voor Mattijs van Bergen met zijn nieuwste collectie: MATTIJS.
De prachtige, gelaagde creaties van zijdeachtige stoffen vielen goed in de smaak bij het aanwezige publiek en dat was volledig terecht

Een Europese collectie met invloeden uit o.a. het Midden-oosten en een warm kleurenpallet met daarin varianten op het bourgondisch rood, nachtblauw plus aardetinten. Daarmee is het een zeer draagbare en uiterst vrouwelijke collectie die enthousiast door de fashionistas in de shops ontvangen zal gaan worden.

Na een afwezigheid van 10 jaar op de catwalk gaf modeontwerper, kunstenaar en designer AZIZ BEKKAOUI weer eens zijn kijk op de aankomende mode. Met een spectaculaire, bijna guerrilla-achtige opkomst, van een groep “AZIZ-warriors” werd zijn show geopend.

Zijn avantgardistische kijk op mode is voor de krachtige man en vrouwelijkste vrouw bedoeld die een statement durven te maken. Dit was terug was te zien in de kanten panty’s voor zowel mannen als vrouwen, oversized bont-achtige tassen en hoofddeksels. Het kant kwam op meerdere items terug in de collectie wat het ensemble vaak versterkte.

Zoals gebruikelijk veel zwarte invloeden maar met subtiele accenten van rood, legergroen, naturel en een variant op de Burberry-ruit. Het slotstuk bevatte het grootste spectakel doordat AZIZ zelf als model de show afsloot met een luid gejuich en een staande ovatie als gevolg.

Aziz heeft zich met deze “comeback” opnieuw bewezen en op de internationale modekaart gezet!