Zoeken

Grondstoflabel moet volgens D66 op meubels

Op kleding staat al voor langere tijd welke producten erin zijn verwerkt. Maar als het aan Tweede Kamerlid van de D66, Stientje van Veldhoven, ligt krijgen ook onder andere meubels zo’n soort label.

Van Veldhoven zei dit woensdag in een debat over grondstoffen dat de Tweede Kamer heeft met staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu). Zij pleit hier duidelijk voor een voor een grondstoffenlabel. Een etiket kan ervoor zorgen dat in de toekomst duidelijk is welke onderdelen hergebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een nieuwe stoel.

Nu de laatste jaren de grondstofprijzen stijgen, is het volgens het kamerlid tijd voor een nieuwe manier van werken. Van Veldhoven hoopt dat de overheid bereid is het eerst te testen op bijvoorbeeld kantoormeubilair, zodat ‘het straks makkelijk uit elkaar is te halen en simpel opnieuw gebruikt kan worden’, zo meldt nu.nl.

Met EE Labels is echter nog veel meer mogelijk dan alleen een standaard label met informatie met de Magic Labels. En niet alleen in kleding, maar ook op meubels is dit mogelijk. Wil je meer weten over de herkomst van de materialen, recycle-informatie en schoonmaakadvies,het kan allemaal op/in 1 label. Dit is mogelijk met QR-code of met Augmented Reality.