Zoeken

Hoe ga je merkvervalsing tegen?

Miljoenenverlies door namaakversies‘, ‘Namaak kost industrie miljarden‘, ‘Namaakspullen Marokko zijn miljarden waard‘. Het zijn zomaar wat titels van berichten op het internet over grote verliezen door namaakspullen.

Vele grote merken zijn er de dupe van; bijvoorbeeld Ugg Australia en Burberry worden op grote schaal nagemaakt. Dit namaakspul kost de bedrijven miljoenen euro’s. In totaal kost het de industrie zelfs miljarden, zoals in bovenstaande titels te lezen is. Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe kunnen ze dit tegengaan?

Om namaak in de textielindustrie te bestrijden en de producten te authentificeren, wordt een geweven RFID-label voorgesteld. Dit kan eenvoudig in de producten worden genaaid. Elke chip bevat een unieke code die verwijst naar een databank. Met deze chip kunnen douaniers de verpakkingen scannen zonder ze te openen om te controleren of de goederen overeenkomen met de informatie van de databank.

Als dit het geval is, weet je meteen dat het om echte artikelen gaat, anders blijkt het namaak en kunnen de artikelen direct eruit gehaald worden.

RFID in labels tegen de namaak dus!