Zoeken

Inspiratie opdoen bij de Dutch Design Week

Deze week was er weer volop te genieten in Eindhoven voor mensen die van Fashion en Design houden. Een week vol met creativiteit en de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor van alles en nog wat.

Negen dagen lang vormt Eindhoven het centrum van de design-wereld. Topontwerpers laten allemaal hun nieuwe creaties zien en de laatste (technische) snufjes worden geshowd aan het aanwezige publiek.

Of het nu gaat om een jurk of jas waar je je mobieltje op kan laden van Pauline van Dongen, binnenstebuiten sneakers of om het sloophouten-behang van NLXL, die een lezing geven bij topontwerper Piet Hein Eek.

Ook de graduationshow van de Design Academy Eindhoven zorgde voor inspirerende beelden. De studenten die allemaal hun diploma behaalden op de Eindhovense design academy verrasten de aanwezige gasten met enkele prachtige ideeën en uitwerkingen. Ondanks dat er weinig uitschieters waren konden de vele ontwerpers trots zijn op de show die zij met hun mede-studenten neer wisten te zetten.

Vooral opvallend was de creatie van Dave Hakkers, hij won dan ook de Social Design Talent Award. De student won de prijs voor zijn ontwerp ‘Precious Plastic’. Hakkens ontwikkelde een kleinschalige recycling werkplaats, waar mensen hun plastic afval naartoe kunnen brengen. Vervolgens worden er dan in die werkplaats nieuwe producten van gemaak