Zoeken

Interview met Danie Bles van ByDanie

Styliste Danie Bles startte twee jaar geleden met haar eigen modemerk ByDanie. Deze zomer lag haar eerste zomercollectie in de winkels en ze zijn druk bezig met de collecties van volgend jaar.

Lees onderstaand interview over de voortgang van het merk Bydanie en hoe Danie Bles de toekomst ziet.

Je eerste zomercollectie hangt in de winkels, en je bent druk bezig met die van volgend jaar. Hoe is de ontwikkeling op het moment en hoe gaat het met ByDanie? 

“De eerste zomercollectie ligt inderdaad in de winkels. We vernemen dat de doorverkoop goed gaat, daar zijn we super blij mee. De ontwikkeling is voor volgende zomer in volle gang. We ontvangen eerste proto’s. Mooiste van het vak is dat elke collectie mooier is dan vorige, je ontwikkelt door.”

Wanneer maakte je de keuze om als styliste je eigen merk te starten.

“Ik denk dat elke styliste de droom heeft een eigen merk te starten. Het begint de borrelen en ooit eigen kledingmerk starten is de droom. Daarnaast vroegen andere bedrijven mij. En op een gegeven moment kwam het punt ‘Ja ik wil!’.

Begonnen als brugpieper, reizen, mensen ontmoeten, dingen in productie geven en dingen laten maken en kijken wat eruit komt. En gewoon beginnen.”

Wat wil je uitstralen met je merk, en waar sta je voor?

“Het bohemian mix en match gevoel. Dicht bij mezelf, ik zou zelf alles van mijn dragen. Alles iets meer uitgewerkt dan basisitem, touch van metallic en rock&roll gevoel. tijdloos en bohemian.”

Samenwerking met Maybelline New York, hoe kwam deze tot stand?

Was wel grappig, Zij waren hoofdsponsor van Amsterdam fashion Week en zochten een show om te omarmen. En wij wilden graag showen. Wij hebben een it-girl Aaron, een jonge vrouw, topmodel die hele wereld over reist. Inspireren is wat ik wil en wat Maybelling wil. Aaron Ross is hun international it girl. Dus één en één is twee.”

Op welke manier is het contact met EE Labels tot stand gekomen?

Met EE Labels zijn we gaan samenwerken door Swinda, onze designer, die al eerder samenwerkt had met EE Labels. Zo zijn we in contact gekomen en begonnen met het ByDanie Logo.

We zijn nu bezig met een groot improvement, meer bohemian, meer storytelling en dichter bij mezelf en wat mij betreft een mooier label. Het eerste label was echt volgens het logo met zwart rood en wit. Maar ik kwam tot conclusie dat ik meer bohemian ook in label terug wil laten komen.

Het logo niet veranderen maar wel meer de look en feel qua stofgebruik, hoe de tags eraan hangen, maar hele beleving van organisch gevoel wat meer aansluit bij het product.