Zoeken

Microtrace in het nieuws

Fabrikant van taggants voor explosieven, merkbescherming en product authenticatie wegen op taggants in explosieven debat.

Na de recente bombardementen bij de Boston Marathon, is het debat over het gebruik van taggants in explosieven terug op de voorgrond. Het is geen nieuw debat, het wordt al meer dan 30 jaar gehouden, en telkens wanneer een bomaanslag plaatsvindt laait het weer op. Deskundigen van het in Minneapolis gevestigde Microtrace LLC werden onlangs geïnterviewd door KARE 11 News en Fox 9 over dit lopende debat.

Het bedrijf, dat 15 medewerkers telt, is op dit moment bezig met het vinden van nieuwe manieren om taggants te gebruiken om items te volgen, en ze zijn al te vinden op vele (onverwachte) plaatsen, zoals in labels van truien omdat merken proberen hun collecties te beschermen tegen vervalsingen. Toch houdt microtrace nog steeds hoop dat taggants uiteindelijk worden gebruikt in alle explosieven. Ze dienen dan  om explosieven te kunnen volgen op hun weg naar een bom. Ze willen niet beginnen aan een politieke lobby, maar staan open voor een partnership als anderen dat initiatief willen nemen.

Microtrace levert ook de draad voor onze RFID-labels voor merkbescherming. Zoals je kunt zien op hun website en in het filmpje hieronder, kun je al veel doen met de technieken van Microtrace. Met partner Textrace is EE Labels ook telkens op zoek naar nieuwe technieken en opties om klanten zo goed mogeljk te helpen met hun merkbescherming en andere functionele opties.

Zie het onderstaande filmpje: