Zoeken

Nieuwe machine voor grote Jacquard-stoffen EE Exclusives

IMG_1499EE Labels gaat haar weefkennis, naast labels, verder uitbreiden naar op maat gemaakte luxe jacquardstoffen op breedformaat. Deze producten worden onder een andere naam, EE Exclusives, verkocht.

Sinds juli staat de eerste nieuwe machine in de fabriek. Deze speciaal voor ons gebouwde Italiaanse machine stelt ons in staat om met dezelfde gedetailleerdheid als onze labels, ontwerpen op groot formaat te weven. De stoffen die we nu kunnen weven kunnen worden toegepast in interieur in de breedste zin van het woord. Van stoffen voor meubels tot wanddecoratie, fashion, een bijzondere lamp maar ook een bijna museaal kamerscherm of boekomslag. De rapport breedte gaat nu van 50 cm naar 150 cm.

De Dutch Design Week in Eindhoven, die start op 18 oktober aanstaande, is het eerste grote evenement waar we EE Exclusives wereldkundig maken en de eerste projecten presenteren.

Joost Jansen, de creatieve projectmanager voor EE Exclusives, heeft met bekende Nederlandse designers speciale projecten opgezet die wij voor hen uitvoeren. Laat u verrassen door onder andere Kiki&Joost, Bertjan Pot en Claudy Jongstra. Maar ook op andere plaatsen komt u tijdens de DDW onze stoffen tegen die een luxe imago perfect onderstreept. In samenwerking met het Nederlandse designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe ontwikkelden we een stof voor de stand van Volvo.

Daarnaast kunnen we met deze machine ook labels weven, toch onze core business, met unieke nummering. Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Vanaf dit jaar stelt EE Labels een jaarlijkse prijs ter beschikking voor een 3e jaars student van de gerenommeerde modeacademie in Antwerpen. EE Labels vindt het belangrijk om te investeren in jong talent en is daarom al sinds 2000 vriend van de Design Academy in Eindhoven. Vanaf dit jaar, om de oprichting van EE Exclusives te vieren, gaan wij dus ook de verbinding aan met onze zuiderburen.IMG_1504

In samenwerking met EE Exclusives mag de student een zelf ontworpen couturestof ontwikkelen, die voor zijn of haar eind examen collectie zal worden gebruikt. De eerste prijswinnaar is studente Laure Severac (Frankrijk), die inmiddels al een kijkje “on the workfloor” is komen nemen in Heeze.
Zie hiervoor ook de website van de academie.

Het eindexamen en bijbehorende modeshow zal volgend jaar juni plaatsvinden in Antwerpen, daar zal ook de nieuwe prijswinnaar bekend worden gemaakt.