Zoeken

Nieuwe winnaar van de EE Exclusives prijs

De EE Exclusives Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een derdejaars student van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen – Afdeling Mode. Deze veelbelovende student krijgt de mogelijkheid om voor haar/zijn afstudeercollectie een jacquardstof te ontwikkelen bij EE Exclusives. Joost Janssen, creatief projectmanager, deelde de prijs nu voor de tweede keer uit.

Vorig jaar koos hij voor de Française Laure Severac: “Zij werd door mij als eerste winnares geselecteerd vanwege haar opvallende werk afgelopen jaar, ik had het gevoel dat dit perfect zou aansluiten bij onze mogelijkheden. Laure is begin 2015 bij ons in de weverij geweest en was onder de indruk van alle mogelijkheden. Naarmate het jaar en haar collectie vorderde heeft zij een ontwerp gemaakt dat wij in samenspraak met haar hebben geproduceerd.”

“Ze vertelde na haar afstudeershow dat het specifiek onze stof was die alles samen liet komen en dat het zonder deze prijs nooit was gelukt de collectie zo ‘af’ te krijgen.”

Dit studiejaar koos Joost een nieuwe winnares: “Dit jaar heb ik de Duitse Joanna Chlust geselecteerd, zij viel op door haar bijzonder gebruik en toepassing van materiaal”. Ze was ontzetten blij en hoopte al om deze prijs te winnen! Ook zij komt binnenkort langs om te mogelijkheden te bekijken en ons archief in te zien.
Ze heeft ook nauw contact met Laure, die haar alleen nog maar enthousiaster heeft gemaakt.”

Hier ziet u enkele afbeeldingen van de collectie van Laure Severac (Foto’s Mariona Puig):
[nggallery id=66 template=dop-wall-grid-gallery]