Zoeken

RFID in label optimaliseert logistieke processen

Het is inmiddels bekend dat RFID (Radio Frequency Identification) de operationele activiteiten voor retailers sterk kan verbeteren.

RFID ScannerMet RFID technologie kan een retailer precies bijhouden welke artikelen in welke winkel aanwezig zijn. In een mum van tijd kan een magazijn of winkelvloer worden gescand en dit met een juistheid grenzend aan 100%.

in shop rfid retailIdeaal dus voor het beheren van de goederenstroom van een webshop. Daar verdwijnen vaak de kaartjes van de kleding met als gevolg dat men alle informatie kwijt is. Deze stukken belanden nu in de uitverkoop. Met een RFID chip in het label, is een nieuw kaartje snel herdrukt en kan het kledingstuk gewoon verkocht worden.

Verder is de geweven RFID label een ideale oplossing om collecties te beheren. Eerst en vooral om een waterdichte stroom van de goederen te verzekeren tussen de fotografen en het modehuis.  Met RFID kan men in een handomdraai de mee te geven goederen scannen, zowel in en uit, zodat gemakkelijk een verrekening kan gemaakt worden zodat de kans groter wordt dat zij alle stukken ook daadwerkelijk terugbrengen.

Ook voor de modellen is een geweven RFID label een uitkomst. Nu hangt er aan ieder kledingstuk een kaartje met alle gegevens. Deze kaartjes vallen eraf of zitten in de weg bij de shoots.

De consument hoeft zich ook geen zorgen te maken over zijn privacy. Op de RFID chips staan geen gegevens, maar enkel een voorgeprogrammeerd nummer, waar alleen de fabrikant het product mee kan volgen. Stel dat binnenkort ook RFID readers in een telefoon zouden zitten, dan kan iemand die een persoon met een kledingstuk zou scannen en in geval dat hij nog leesbaar is, enkel een nummer zien en geen verdere gegevens.

RFID_small

Omdat de labels van EE Labels altijd van topkwaliteit zijn hoef je ook niet bang te zijn dat de labels uit het kledingstuk geknipt zullen worden omdat deze irritatie veroorzaken op de huid.

Met deze techniek biedt EE Labels een all-in-one oplossing: een perfect brandlabel met de best uit te lezen chip omwille van zijn ingeweven antenne.

Voor meer technische info of demonstratie kan U terecht op ons hoofdkantoor te Heeze. Meer informatie over RFID in labels? Neem contact met onze specialist op.