Zoeken

Samenwerking uitgelicht: orange or red

Orange or red producten kunnen bestempeld worden als ‘bijzonder gewoon’; gebreide plaids om warm van te worden, zachte kussens om in te verdwijnen, krukken om op te blijven zitten en tassen om mee te nemen. Mooi om te zien en fijn om te voelen. Stuk voor stuk bijzonder, stuk voor stuk gewoon.

Orange or red staat voor een mooi product met een ‘mooie productie’. De collectie wordt in Nederland geproduceerd van fijne, natuurlijke materialen. Omdat kleine nuances een groot verschil kunnen maken, wordt de collectie met liefde en oog voor detail ontworpen. Hierbij combineert ontwerpster Marieke van Heck ambachtelijke technieken met eigentijdse vormgeving, waardoor een vernieuwend beeld ontstaat.

De samenwerking met EE Labels

Bij EE labels werden twee verschillende labels besteld. Meest in het oog springend zijn de merklabels van orange or red.

“We waren op zoek naar een mooi geweven label, wat qua uitstraling en kwaliteit aansluit bij de orange or red producten. Ook de kleur van het label luistert nauw; tussen oranje en rood in. Dan kom je in Nederland al snel bij EE labels uit, mooi jacquard geweven labels in precies de goede kleur. Hierdoor zijn de producten van orange or red goed herkenbaar en draagt het label indirect bij aan de merkbeleving.”

Het label van orange or red wordt afhankelijk van het product elke keer anders toegepast. Daarom werd het label op rol besteld. Het label kan daardoor telkens op de juiste maat gesneden worden.

Voor de orange or red collectie wordt veelal met Nederlandse bedrijven gewerkt. “Door de korte lijnen kun je goed  sparren over de mogelijkheden en technische randvoorwaarden, zodat je hiermee rekening kunt houden in het ontwerp- en ontwikkelingsproces.”

“Ook de samenwerking met EE labels heb ik als zeer prettig ervaren. Snel en meedenkend. Omdat de kleur van het label 100% bij de merknaam moest passen werden voor productie   kleurstalen van het garen naar me toegestuurd ter goedkeuring.”

Toekomst van orange or red

“In de toekomst willen we nog veel mooie collecties realiseren, zowel voor orange or red als ook in samenwerkingsverbanden en voor derden. Hierbij zullen de liefde voor een mooi, kwalitatief hoogstaand product en vakmanschap centraal staan. We zullen dan ook zeker weer met EE labels samenwerken.”

[nggallery id=106 template=dop-wall-grid-gallery]