Zoeken

Samenwerking uitgelicht: Wintervacht

In deze nieuwe rubriek lichten we mooie samenwerkingen met klanten uit. Het gaat om bijzondere persoonlijke verhalen, maar ook over probleemoplossende resultaten.

In deze eerste editie spreken we met Wintervacht.

Kun je iets over jullie merk vertellen?

Wintervacht zoekt naar oude materialen die hun originele functie verloren hebben maar de kwaliteiten hebben behouden. Deze materialen worden getransformeerd in hedendaagse designitems met een lange levensduur. De producten van wintervacht dragen een verhaal met zich mee, wat door de koper/drager wordt doorverteld.

Hoe is het begonnen?

‘Oprichtsters Yoni en Manon volgden samen naailes bij Freka, de moeder van Yoni. Dit veranderde al snel in een eet-club waar veel gekletst werd. Toen Freka aan Manon voorstelde om een jas voor haar te maken, moest ze de volgende keer een goede stof mee nemen. Manon woonde in die tijd in Tilburg in een huis zonder centrale verwarming. Daarom had ze drie wollen dekens op haar bed liggen. Toen ze die zag bedacht ze dat die wel geschikt zouden kunnen zijn om een jas van te maken. Zo gezegd, zo gedaan, en de eerste Wintervachtjas ontstond. Nadat ze deze een aantal keer had gedragen en heel veel leuke reacties kreeg belde ze Yoni op. ‘We moeten hier echt iets mee doen, want mensen vinden het leuk!’ Omdat Yoni het model van deze jas niet zo mooi vond is ze samen met haar moeder aan de slag gegaan en ontstond het eerste échte model van Wintervacht, de korte jas. Beide zijn ze de jassen naar school gaan dragen en zo begon het balletje te rollen. Klasgenootjes wilden ook zo’n jas, vervolgens ook vriendinnen van klasgenootjes enzovoorts.’

Hebben jullie speciale wensen met betrekking tot jullie labels?

‘Op de ouderwetse dekens zitten labels van het merk Aabe. Dit zijn hele fraaie grafische afbeeldingen die inmiddels heel herkenbaar zijn. We vonden dit een mooi detail en wilde dit terug laten komen in onze ontwerpen. Omdat we (op de korte jassen) een katoenen label zochten, dat niet rafelde, zijn we gaan zoeken op internet. We werken het liefst met natuurlijke materialen die van goede kwaliteit zijn.’

Deze labels van Aabe zijn geheel toevallig ook door EE Labels gemaakt, daar kwamen we pas achter toen de samenwerking tot stand kwam.

Waarom EE Labels?

‘Inmiddels bestellen wij al onze labels bij EE Labels omdat we erg te spreken zijn over de kwaliteit. We werken met vrij eenvoudige modellen., daarom moeten alle details goed zijn. Ook de labels van de jassen dus.

Als we een idee opsturen, krijgen we altijd een voorbeeld terug waar we erg over te spreken zijn. Omdat we heel wat labels in één keer bestellen, willen we zeker weten dat het goed is. EE Labels helpt om het juiste ontwerp en uiteindelijk het juiste label te leveren.’

Mogelijke ideeën voor de toekomst?

‘We zouden in de toekomst graag New Life (polyester garens van gerecycled PET-fles) labels willen bestellen. Deze sluiten naadloos aan op ons idee om bestaande materialen te gebruiken.

Geïnteresseerd in Wintervacht? Bekijk de website: wintervacht.nl.

[nggallery id=99 template=dop-wall-grid-gallery]