Zoeken

Smartphone wordt steeds meer gebruikt bij in-store shopping

Een nieuwe manier van retail doet meer en meer z’n intrede in de modewereld. Het gebruiken van je smartphone of tablet bij in-store shopping. Steeds meer winkels maken gebruik van technische hulpmiddelen om de klanten nog meer en nog sneller van dienst te zijn. En natuurlijk maakt de retailer zelf ook gebruik van de nieuwe technologieën om meer gegevens van de klanten te verkrijgen.

Het delen van producten met je (social media)vrienden, het opzoeken van product-specifieke informatie of de prijs opzoeken die je ontvangt na aftrek van de korting. Ook het zoeken van bijpassende producten van een bepaald kledingstuk of de manier waarop het product geproduceerd is. Allemaal zaken die mogelijk worden met behulp van de slimme labels in de kledingstukken.

Ook de retailers zelf proberen een slaatje te slaan uit het verhoogde gebruik van de smartphones in hun winkel. Zo kunnen klanten extra korting en de laatste acties krijgen als zij hun persoonlijke gegevens achterlaten via een app of op de website. Als zij hun mailadres of telefoonnummer gegeven hebben leidt de app ze naar mooie aanbiedingen in de winkel.

De volgende keer dat de klant de winkel bezoekt pakt de app weer op waar deze de vorige keer gebleven is. In de tussentijd heb je als winkelier wel de gegevens bemachtigd waarmee  de klant regelmatig bereikt kan worden met e-mails of persoonlijke berichten via de app.

Zo bouw je als winkelier of als merk dus steeds meer een relatie op met je gebruiker.