Zoeken

Techniek in de mode

Steeds vaker werken technische bedrijven samen met modeontwerpers en merken om met draagbare technologie, die aantrekkelijk is voor de consument, de modewereld te veroveren.

Zo is chipmaker Intel druk bezig om voorop te lopen met het ontwikkelen van ‘wearables’, draagbare technologieën als slimme horloges, armbanden en andere gadgets.

“Een van de dingen die Intel zich de afgelopen jaren heeft gerealiseerd is dat het in het huidige technologietijdperk niet alleen om hardware gaat. Het silicium [dat wordt gebruikt in chips, -red] is uiteraard het fundament dat deze ervaringen mogelijk maakt, maar als siliciumbedrijf moeten wij de ervaring ook begrijpen”, zegt Ginsberg, CEO van Intel.

Ook fabrikant van tracksystemen Fitbit is bezig om de modewereld in te duiken. Zij hebben een partnership met Tory Burch gestart om een collectie van stijlvolle polsbandjes en kettingen voor Fitbit Flex te creëren. De collectie bestaat uit armbanden, kettingen en hangers die de Fitbit Flex tracker kunnen bevatten.

De labels van EE Labels bevatten ook steeds meer techniek zijn er in elk geval klaar voor. Onze samenwerking met TexTrace, waardoor we de mogelijkheid hebben om RFID in onze labels te verwerken is hiervan een perfect voorbeeld. Ook de mogelijkheid om met Layar Augmented Reality toe te passen in een label is een mooie technologie.

Met deze samenwerkingsverbanden blijkt dat wearable technology langzaam steeds stijlvoller wordt en het wachten is op de nieuwste trends. Het kan nooit lang meer duren totdat vele technische snufjes in kleding verstopt zullen zitten.