Zoeken

Textilia Mode Experience 2013

Met als titel ‘Succes in de praktijk‘ werd het Textilia Mode Experience event dit jaar georganiseerd op de prachtige locatie van Hans Boodt in Zwijndrecht. Vele interessante sprekers gaven inzage in hun visie op hoe je succesvol naar de toekomst kunt kijken en je daar op kan voorbereiden als detaillist of mode-gerelateerd bedrijf.

Wat vooral naar voren komt is dat story-telling een ontzettend belangrijk onderdeel is geworden in de mode-wereld. De klant wil graag meer weten over het ontstaan van het product, de vakkundigheid waarmee het gemaakt is, de aandacht voor mens en milieubewustzijn maar ook een idee krijgen waarom dit juist zo goed bij hen past.

Iedere spreker geeft daar zijn of haar eigen, individuele kijk op. Wat kunnen winkels doen om uiteindelijk de consument te verleiden en, vooral, om een band te bouwen met deze klanten? Erg belangrijk, anders gaat men over tot koop via webwinkels of verlies je de klant aan een ander.

Uiteraard werd er ook uitgebreid ingegaan op de trends voor de aankomende seizoenen. Onder de noemer “Biotopian Trialogue” gaf vooral Christine Bolland ons een interessante en inspirerende visie op de collecties voor winter 2014-2015.

Vernieuwing wordt onder andere gezocht in harige en tactiele stoffen waarbij veel natuurlijke en dierlijke invloeden te herkennen zijn. Er is sprake van gelaagdheid in de mode van zowel de ontwerpen, sculpturale vormen met pofmouwen en/of duidelijke ‘historische’ halslijnen zoals in die tijd werden gedragen.

De juiste mix van kleuren is belangrijk voor het gevoel van de dag of het moment en men ziet dat als een gegeven om je eigen identiteit neer te zetten.

Color is music for the eyes
new

Met deze informatie hebben we bij EE Labels weer voldoende inspiratie voor de ontwikkeling van onze labelcollectie!

Tot slot een statement voor de man & vrouw van nu:

Wake up and be awesome!