Zoeken

‘Tijd om festivalbandjes te recyclen’

Een interessant en zeer actueel project van Fides Lapidaire, derdejaars studente aan de Design Academy Eindhoven ; zij dacht erover na hoe we op een duurzame manier met het afval van geweven festivalbandjes om kunnen gaan. Fides vertelt dat bij het aanbrengen van een festivalbandje, dmv sealstations, er “in de meeste gevallen zo’n twintig centimeter in de prullenbak belandt. En dat is zonde, want het is materiaal waar je van alles mee kunt.”

Wat die mogelijkheden zijn, illustreert ze door de afvalstukjes van de toegangsbandjes van de Dutch Design Week 2015 op allerlei manieren te bewerken. Dit onderzoeks-en kunstproject hangt momenteel in onze fabriekshal in Heeze. Fides maakt hiermee het bewustzijnsproces bij klanten en onze medewerkers visueel.

Lees haar complete verhaal op deze website. Fides mocht daarnaast ook haar verhaal doen bij Omroep Brabant.

Een andere, en veel duurzamere optie voor de productie van festivalbandjes zou zijn om Newlife garen toe te passen voor het weven. Dit zijn polyester garens die gemaakt zijn uit 100% gerecyclede PET-flessen. Daarmee is de cirkel rond. Lees hier meer over de mogelijkheden met Newlife garen.

[nggallery id=103 template=dop-wall-grid-gallery]