Zoeken

Transparantie in de kledingindustrie, ook via het merklabel

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de fashionbrands de arbeidsvoorwaarden van hun leveranciers niet checkt en 53% van de merken niets weet over de grondstoffen waarmee hun kleding wordt gemaakt.

Maar wil de consument dan ook niet weten waar hun kleding vandaan komt en waarvan het wordt gemaakt? Langzaamaan groeit dit besef, kledingmerken worden transparanter. Het aandeel van duurzaam geproduceerde kleding groeit en er ontstaat begrip voor de meerwaarde van kleding die met respect voor mens en milieu is gemaakt. Dat het eindproduct daardoor hoger wordt geprijsd wordt echter nog niet door iedereen als logisch ervaren helaas.

De 12-jarige Justin ging tijdens de Fashion Revolution Week vorige maand de straat op om consumenten te vragen of zij weten wie hun kleding gemaakt heeft en wat ze er van zouden vinden als één van Justins’ leeftijdsgenootjes het gemaakt zou hebben. Vanzelfsprekend keurden ze het allemaal af wanneer zou blijken dat een kind het gemaakt had. Bekijk hier de video.

In het filmpje wordt al een duidelijke oproep gedaan om te kijken in het label. Van rechtswege vertelt het label in welk land het product gemaakt is, maar er is zoveel meer mogelijk. Met behulp van slimme labels kan d.m.v. een label met QR-code of Augmented Reality een extra dimensie toegevoegd worden aan het label, en kan het een écht verhaal vertellen.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van een slim label neem dan vrijblijvend contact met ons salesteam op 040-2241144 /info@eelabels.nl.

[nggallery id=104 template=dop-wall-grid-gallery]