Zoeken

De tweede carrière van: Jan van Grimbergen

Wat is een bedrijf zonder haar personeel? Daarom laten wij u graag kennis maken met enkele van onze personeelsleden. Niet met hun dagelijkse werkzaamheden, maar juist door het uitlichten van een (bijzondere) hobby.

Jan van Grimbergen is de werknemer met de meeste dienstjaren bij EE Labels. Afgelopen januari vierde hij zijn 50-jarig jubileum en werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet. Al op 14-jarige leeftijd kwam Jan in de fabriek werken en is daar vervolgens nooit meer weggegaan.  Naast een ervaren en gedreven wever is Jan ook IVN gids, waarmee hij een tweede passie heeft gevonden.

De afgelopen 50 jaar is Jan als medewerker met het bedrijf Van Engelen en Evers meegegroeid. Hij startte als leerlingwever met werken op conventionele weefgetouwen op de bedrijfsschool. Bij aanvang werkte hij voor een weeksalaris van 33 gulden. Nu, 50 jaar, later werkt hij als hoofdgetouwsteller in de fabriek waar kwaliteitslabels worden gefabriceerd op volledig computergestuurde machines.

Naast zijn werk als wever geniet Jan van het  buitenleven. Meerdere “groen”cursussen volgde hij al : tuinaanleg-en onderhoud, ambulante handel in bloemen en planten, tuinontwerp tekenen en vakbekwaam hovenier. “Zo deed ik kennis op een heel ander vakgebied op want je wist maar nooit of de textielindustrie in Nederland overlevingskans had” .De stap van deze cursussen naar het IVN was dus niet zo groot. Jan vindt het ontzettend leuk om het nu naast zijn werk te doen maar zeker straks als hij mag gaan genieten van zijn pensioen.

Ruim 2 jaar geleden startte hij met 30 anderen aan de cursus IVN-gids.  “Met deze groep hebben we Limburg verkend. Hierbij hebben we steeds met groepjes van 4 á 5 man gewerkt en verschillende adoptiegebieden bestudeerd en besproken. Mijn gebied was de Achelse kluis, waar ik deze zomer voor mijn collega’s van EE Labels een wandeling heb georganiseerd.”

Jan is bezig om de monumentale bomen van Weert te inventariseren. Controleren of ze nog op de lijst van monumentale bomen staan en zo niet of ze daarvoor  in aanmerking komen. Als de bomen te slecht zijn kan de keuze gemaakt worden om te rooien.

Een ontspannende hobby naast zijn werk in de fabriek!