Zoeken

Vivienne Westwood kiest voor geweven RFID-labels

EE Labels levert in samenwerking met TexTrace een unieke oplossing, die RFID-technologie in geweven merklabels verwerkt, aan het gerenommeerde modebedrijf Vivienne WestWood. Deze oplossing biedt in eerste instantie bescherming tegen merkvervalsing, maar op termijn ook verbetering van het logistieke proces en voorraadbeheer.

Vivienne Westwood heeft gekozen voor een complete aanpak van productbescherming door te focussen op 3 elementen voor een leidende merkprotectie:

  • bronprotectie van fabricage tot verkooppunt van alle goederen.
  • de unieke codering van het RFID label wordt gebruikt om het merk te beschermen en ter voorkoming van merkvervalsing.
  • het RFID merklabel is een integraal onderdeel van het product, in tegenstelling tot een hangtag of wasvoorschriftlabel.

Het merk is het meest waardevolle bezit van een modemerk, en merkvervalsing een wereldwijd groeiend probleem. Afgezien van deze bedreiging worden merkeigenaren ook benadeeld door een aanzienlijke merkdevaluatie als gevolg van een toename van nep-producten, waarbij designermerken verkocht worden voor 20 tot 60 procent onder de marktwaarde.

Als co-partner is EE Labels natuurlijk erg blij met een groot merk als Vivienne Westwood.

EE Labels biedt de juiste mix van technologie, textielexpertise en betrouwbaarheid om aan de standaard van Vivienne Westwood  te voldoen. “Een geweven RFID merklabel sluit volledig aan bij de strenge normen van het merk Vivienne Westwood “, zegt Nurben Usta, van de Vivienne Westwood productie afdeling. “We offeren ons merk niet op voor techniek, maar TexTrace hielp ons wel om de juiste technologie in te zetten voor een betere procesverdeling en het creëren van rust rondom merkauthenticiteit.”

Vivienne Westwood zal de RFID-labels van het merk lanceren met de Lente 2016 man-accessoireslijn.

Wilt u graag persoonlijke uitleg over de mogelijkheden van RFID-labels, neemt u dan contact op met onze RFID-specialist Erna Heymans, e.heymans@eelabels.com.

unnamed (5)