Zoeken

Workshop Internationale Labelling bij Modint

Op dinsdag 2 juli werd door de Modint de workshop Internationale Labelling gegeven welke was bedoeld voor bedrijven die exporteren naar het buitenland of dat voornemens zijn te gaan doen. De sprekers van de Modint behandelden de ins & outs betreffende aan welke regelgevingen men dient te voldoen met betrekking tot hun labelling als een merk gaat exporteren.

Door EELabels werd de opkomst van de intelligente labels besproken onder de veelzeggende titel: GREAT BRANDS, MAGIC LABELS.
Hierin werden 3 technologische toepassingen belicht: QR, Augmented Reality en RFID.

Vanwege de intrede van de smartphones is er tegenwoordig meer mogelijk met een label of hangtag.

Waar vroeger het geweven label is ontstaan als merkdrager kan men dit nu meer als een communicatiemiddel met eindconsumenten en/of dealers gebruiken. Vele toepassingen zoals verwijzing naar webshop, MVO binnen uw organisatie maar ook wasinstructies of een modeshow kunnen met behulp van deze technieken worden gerealiseerd. Hiervan is LAYAR een mooi voorbeeld waar men met relatief weinig kosten een totaal nieuwe dimensie aan uw totale merklabelling [Branding] kan geven.

Een techniek waar een rooskleurige toekomst in wordt gezien door vele experts op het gebied van efficiency, voorraadbeheer, beveiliging en interactie met de eindconsument is RFID technologie, waarbij d.m.v. een unieke chip allerlei gegevens aan gekoppeld kunnen worden.

Een techniek die vooral ook kostenbesparend zal werken door accurate gegevens m.b.t. voorraden en het logistieke karakter omdat het meeloopt in het gehele proces: van productie tot verkoop en marketing.

Door de direct getoonde interesse die uit de workshop voortkomt was het zeker een geslaagde middag!