Zoeken

AaBe x Fatboy – en meer co-brandings van dit historische merk

AaBe is hét Nederlandse deken merk. AaBe is een van de oudste namen uit de Nederlandse textielindustrie (ja echt, er zijn bedrijven die nóg langer bestaan dan wij) en producent van dekens sinds 1811.

Het iconische AaBe label

Dat mooie grote AaBe label, of iemand dat nog kent? Vraag het de willekeurige voorbijganger van 40 plus en je zult een instemmend antwoord krijgen. AaBe gaat verschillende collabs aan met merken als OBEY en Fatboy.
En co-branding is natuurlijk niet compleet zonder een label van beide merken. Een mooie uitdaging voor EE Labels om de collab van twee merken stijlvol te verenigen in dit iconische label. Met onderstaand label als resultaat:

Co-brandings van AaBe met Fatboy en Obey

Het afgelopen jaar lanceerde AaBe maar liefst twee bijzondere collaborations, met het Amerikaanse label OBEY en het Nederlandse FATBOY. Samen met OBEY, het Amerikaanse streetwear label, werd een gelimiteerde oplage van drie ontwerpen, in 250 stuks gelanceerd, verkrijgbaar via de OBEY webshop.

FATBOY, het Nederlandse lifestyle merk, schakelde Carole Baijings in voor het ontwerp. Voor het ontwerp werd het iconische ruitpatroon uitvergroot tot een nieuwe versie, in vier verschillende kleurencombinaties. Verkrijgbaar via de Fatboy webshop.

Hernieuwde populariteit van een historisch merk

Een textielbedrijf wat al sinds 1811 bestaat leiden naar de toekomst, hoe doe je dat?
EE ging in gesprek met Jan-Willem Bloemen, het brein achter AaBe.

“In de huidige tijd zien we dekens vooral terug als mooie accessoire in het interieur, of als heerlijke plaidje om onder te kruipen tijdens het netflixen.” AaBe dekens winnen dus weer aan populariteit. Ook omdat wollen dekens zijn milieuvriendelijk (100% gemaakt van natuurlijk materiaal en volledig recyclebaar), uitermate veilig in gebruik (wol brandt niet) en zeer comfortabel.

Een collaboration met hippe merken als OBEY en Fatboy doen AaBe’s imago natuurlijk ook geen kwaad.

Ook een bijzondere samenwerking of speciaal idee voor je label? Laat het ons weten en we geven je graag advies over de mogelijkheden: info@eelabels.nlof ontwerp zelf je label online via: www.eelabelfactory.com