Zoeken

Amsterdam Denim Days 2018

Tijdens de 5e editie van het Denim Days Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam waren er weer veel disciplines te zien die allemaal betrekking hebben op het maken van denim. Daarnaast is ook in de denim-wereld duurzaamheid een belangrijk “topic” en worden er allerlei initiatieven ontwikkeld qua upcycling, recycling en andere productiemethodes. EE Labels ging op bezoek bij dit jaarlijkse event.

Van workshops denim-dye-dipping, verschillende nieuwe toepassingen en lezingen tot zelfs prachtige kunst met jeans. Op de Denim Days kun je zien en meemaken hoe veelzijdig jeans eigenlijk is.

Opvallend was dat deze keer de hele grote namen ontbraken maar waardoor juist de creatieve ondernemers en innovators beter uit de verf kwamen en ruimte kregen om zichzelf te presenteren.
Ook BLUE DAZE, het jeansmerk van SUMMUMWOMAN, viel op door een originele stand.

De informatieve lezing van Celia Geraedts / Blue Print over het proces van indigo tot jeans, waar de beste kwaliteit vandaan komt tot aan de verschillen in duurzaamheid van dit door bijna iedereen gedragen product, was heel interessant. Zo kreeg je een mooie inzage in wat er allemaal bij komt kijken in deze “blauwe wereld”.