Zoeken

Highlights Amsterdam Denim Days 2020

En natuurlijk mis je de beleving, geur en sfeer van de “live-versie”, het voordeel is dat je makkelijk meetings bijwoont en verschillende sprekers kunt volgen, allemaal van huis uit. Elk nadeel heb z’n voordeel zou een bekende Nederlander hebben gezegd.

Een van de geïnterviewde personen: Tonny Tonnaer van Kings of Indigo.

Waarom dit een graag geziene gast is? Met KOI heeft het jeans-brand een duidelijk en helder streven voor ogen: alles binnen de collectie zo recycled mogelijk maken. Hij is een voorbeeld voor velen in de jeansbranche en gaat graag samenwerkingen aan om zijn doel te verwezenlijken.

Van duurzaam naar circulair produceren

Er is veel verandert en in de gehele branche is een nieuwe mindset ontstaan. De meeste jeansmerken zijn momenteel bezig om duurzamer te produceren. Hierbij richten merken zich op:

 1. Waste management
 2. Less water use
 3. Planet friendly materials
 4. Social responsibility
 5. Transport

   

Branding items voor een duurzamer (kleding)merk

Ons duurzame collectieboek – 2020 – geeft tips voor stappen die je als merk kunt zetten om circulair te worden. Met de volgende producten kun je al een eerste, of volgende stap zetten:

 • Polybags van recycled content: 20%, 40% of 80%
  Het is belangrijk kleding goed te verpakken. Je wilt niet dat een trui of broek beschadigd of vies in de winkel of bij je klant terechtkomt. Wel jammer van al dat plastic… met een polybag van gerecycled materiaal kun je met een gerust gevoel verpakken. Bekijk product >
 • Labels van gerecycled garen
  Mono-materiaal produceren is belangrijk om optimaal te kunnen recyclen! Dus als je een jeans maakt van gerecycled garen, kies dan ook voor een label van hetzelfde materiaal.
  Bekijk onze labels van gerecycled polyester (NewLife) of onze labels van gerecycled denim garen.
 • GOTS-certified organic cotton labels
  Maak je producten van een natuurlijk materiaal? Ga dan voor een label van katoen, een gedrukt of geweven biolabel. Bekijk biolabels >
 • Patches van recycled garen
  Populair in de jeans-wereld: patches of emblemen met verschillende designs. Zo zijn Douwe Bob’s tattoos zijn verwerkt in de nieuwste collectie van Amsterdenim. EE Labels produceert zowel geborduurde als geweven emblemen, ook met gerecycled garen. Bekijk emblemen >

Andere sprekers

Ook het Nederlandse jeansmerk Amsterdenim, wat werd opgericht in 2014, gaf een lezing. Het unieke aan Amsterdenim is dat niet alleen het ontwerp maar ook het verven (tanning) van de jeans volledig in Nederland gebeurt. Het merk omschrijft zich als typical dutch. Dat imago wordt versterkt doordat sindskort Douwe Bob mede-eigenaar is van het merk.

Daarnaast sprak Alberto Candiani, een van de meest invloedrijke personen uit de jeansindustrie, over zijn nieuwe jeans materiaal van Tencel. Samen met Kings of Indigo hebben ze een nieuw concept uitgebracht: Re-Gen.

De jongere generatie wil dingen veranderen en zijn gefocust op een duurzame en circulaire wereld. Dat doe je door de juiste keuzes te maken, je gezonde verstand te gebruiken en met de juiste partners samen te werken.

Samen kun je wat bereiken!

Meer weten? Neem contact met ons op.

Marco Drijver
EE Labels