Zoeken

Dutch Design Week 21-29 oktober: bezoek onze expositie

Dutch Design Week 2023 Eindhoven start 21 oktober. Design, technologie, vakmanschap en innovatie komen samen tijdens het grootste design event van Europa. Ook EE presenteert de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart labelling en textiel. Dit jaar staat 3D weven in the spotlight, naast highlights van de afgelopen 5 jaar. Van 21-29 oktober vind je onze expositie bij Kazerne, Eindhoven tijdens Dutch Design Week.

3D weven: mode- en interieur producten uit één stuk

3D weven is het maken van een product uit één stuk. De stof komt plat van de machine, maar bestaat uit meerdere lagen.
Na het uitknippen of laseren van de vorm ontstaat een 3D product inclusief randen. Voor een product is nog maar minimale confectie nodig. Het productieproces wordt zo korter, je slaat een stap over en/of voorkomt transport. Zo wordt lokaal produceren makkelijker én betaalbaar.

EE maakten al een 3D geweven rugzak, broek, jurk en cape. Ontwerper Henrik Vibskov showde een door ons ontwikkelde 3D jas op de catwalk in Kopenhagen.Ism Kelly Konings tonen we dit jaar een 100% katoenen sport jersey, geweven in 1 stuk en rechtstreeks draagbaar vanaf de machine.
Ontwerpers Marlou Rutten en Marieke van Ven ontwikkelden een prachtige lamp volgens hetzelfde principe, geweven met papiergaren. De 3D weef technologie is door EE Labels gepatenteerd.

Een eigen 3D project starten?

EE highlights van de laatste 5 jaar

Na 9 jaar is EE weer terug bij de Kazerne, waar onze allereerste expositie tijdens de Dutch Design Week plaatsvond.
Een goede reden om de highlights van de afgelopen jaren te presenteren, zoals de wandbekleding voor de koninklijke familie, de bekleding van 110 hotelkamers in London, duizenden labels met unieke nummering voor New Balance en onze recente samenwerking met unieke QR-codes voor Tricorp Workwear.

Expositie Dutch Design Week bij Kazerne Eindhoven

Kazerne is hét huis van design in Eindhoven. Hier vind je exposities, een winkel, lezingen, eten+drinken en slapen onder één dak.
EE exposeert in een privéruimte met ingang via de winkel. Bezoek onze expositie van 21 – 29 oktober: Paradijslaan 2-8, Eindhoven (map no. F7).

EE Labels is vriend van Design Academy Eindhoven sinds 2000.