Zoeken

Mondkapjes niet langer verplicht, wat nu?

Het NOS-journaal deed verslag van onze plannen voor de toekomst. Nu het dragen van mondkapjes (gelukkig!) niet langer verplicht is.
Hebben we nog voorraad? En zien we nog toekomst in mondkapjes? Aflevering gemist? Kijk nog snel via deze link: https://nos.nl/video/2386949

Het mondkapje van de toekomst

Samen met TU Eindhoven onderzoekt EE de mogelijkheden voor wasbare mondkapjes in de toekomst. Medische mondkapjes worden namelijk maar 1x gebruikt en belanden dan op de afvalberg. Wat nou als er een wasbaar mondkapje ontwikkeld kan worden wat wel 40x gebruikt kan worden? En ook nog eens lokaal ontwikkeld in eigen land.

Lokaal geproduceerde elastiek voor medische mondkapjes

De productie van medische mondmaskers loopt inmiddels volop in Nederland, door bedrijven als VDL, Auping en DSM. Het elastiek kwam tot kortgeleden echter nog uit het Verre Oosten. In samenwerking met textielbedrijf Euro Carbon zette EE een nieuwe productielijn op voor medisch elastiek. Zo is de cirkel rond en vindt de gehele productie van medische mondmaskers nu plaats in eigen land.

Labels van de machine

De productie van labels is inmiddels ook weer op peil gelukkig. Want na al die maanden thuis hebben we wel weer zin in een gezellig feestje incl. mooie outfit. Nog op zoek naar een mondkapje voor je vakantie? In de Nominette webshop kun je nog steeds gecertificeerde mondkapjes bestellen.