Zoeken

Geautomatiseerde productielijn mondkapjes

UPDATE JUNI 2020

Een aantal maanden verder zijn er stappen gemaakt. De EE Labels mondkapjes zijn vanaf het begin OEKOTEX 100 gecertificeerd, nu lopen er ontwikkelingen voor het produceren van wasbare mondkapjes geschikt voor gebruik in de zorg.

MAART 2020

Door het huidige tekort aan materialen in de gezondheidszorg blijkt hoe afhankelijk we zijn geworden van het Verre Oosten. Als productiebedrijf in Nederland hebben wij de mogelijkheid om op grote schaal producten te kunnen fabriceren.

De belangrijkste reden dat confectie verplaatst werd zijn loonkosten. Dankzij onze 3D weeftechniek weven wij nu vormen die uit 1 stuk van de machine komen, uitgelaserd worden en daardoor (bijna) geen stikwerk vereisen. Vanuit deze expertise zijn we een 3D geweven jas gaan door ontwikkelen als nood oplossing voor de gezondheidszorg.

Deze jas is (nog) niet gecertificeerd en hoeft hopelijk niet gebruikt te worden tijdens deze corona crisis.
Mocht de nood echter zo hoog worden dan staan wij natuurlijk klaar.

Parallel aan de ontwikkeling van deze 3D jas is ook aan mondkapjes gewerkt. Waaraan nog een groter tekort is.
Mondkapjes voor de gezondheidszorg moeten aan vele eisen voldoen en hiervoor de nodige tests doorstaan.

Nu echter in verschillende landen het dragen van een mondkapje voor consumenten verplicht wordt (bijvoorbeeld in Tsjechië en Oostenrijk) kregen ook wij hier veel vraag naar. Vandaar dat we voor ons zusterbedrijf Nominette een mondkapje speciaal voor consumenten ontwikkelden.

Zo blijven gecertificeerde mondkapjes – die hard nodig zijn in de zorg – beschikbaar voor professionals.

https://www.nominette.nl/Mondkapjes

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief