Zoeken

Claudy Jongstra met EE voor heropening Museum de Lakenhal

Na 2 jaar renovatie werd Museum De Lakenhal in Leiden heropend door Koning Willem-Alexander. Alweer een project van EE Labels met een koninklijk randje, want wij maakten samen met Claudy Jongstra een van de vijf “Nieuwe Leidse Lakens”.
Vijf ontwerpers ontwikkelden een nieuwe laken, op basis van oude Leidse ambachten én nieuwe technieken. Claudy Jongstra werd hiervoor gevraagd naast andere beroemde textielontwerpers zoals bijvoorbeeld Aleksandra Gaca, die haar wandkleed bij Textielmuseum Tilburg liet maken.

DIY overgooier-kit door Claudy Jongstra

Kunstenares Claudy Jongstra koos voor EE Exclusives, na eerdere succesvolle samenwerkingen voor bijvoorbeeld de Dutch Design Week. Er werd een “DIY-kit” gemaakt, met dit laken kan uit 1 patroon een overgooier gemaakt worden, maar het laken is natuurlijk ook als plaid te gebruiken of een mooie throw voor over het bed.

   

Foto: Koen Hauser
Styling: Lune Kuipers

Geweven lint voor feestelijke opening

Aangezien het laken bij EE gemaakt werd kon een mooi geweven lint niet achter blijven. Dit band werd dan ook met goud lurex garen geweven voor een feestelijke heropening.

Het prachtig gerestaureerde museumcomplex met een rijke collectie van beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis is zeker een bezoek waard. Wie weet een leuke activiteit tijdens de zomervakantie?
Bekijk de website voor bezoekersinformatie: https://www.lakenhal.nl/nl

 

Het laken is te koop in de museumshop, net als de andere ontwerpen voor Nieuw Leids Laken.