Zoeken

5 ideeën labels met QR-codes

Welkom in een wereld vol mogelijkheden! Welkom in de toekomst. Want met een QR-label verbinden we de fysieke en digitale wereld.

Op deze pagina vind je inspiratie via 5 mogelijkheden voor labels met een QR-code.

Bekijk onze suggesties:

1. De extra merkbeleving

Laat klanten de merkbeleving niet alleen zien, maar ook voelen.
Voeg een afspeellijst toe die bij het merk of product past of upload het laatste nieuws en video’s voor extra merkbeleving. Houd je de pagina goed up-to-date? Dan zal de klant eerder geneigd zijn het label met de QR code regelmatig te scannen en zo een band creëren met het merk. Hierdoor wordt de kans op herhaalbestellingen groter.

2. Transparantie via een QR-label

Een duurzaam merk en een mooi verhaal te vertellen? Verspil geen moeite, maar zet je inspanningen in de kijker. Door een QR-label toe te voegen aan een bepaald product kun je alle informatie online vertellen, en zelfs beelden delen van de fabriek waar het product is gemaakt of het veld waar de katoen werd verbouwd.

3. Creëer upselling mogelijkheden

Voeg how-to-style ideeën toe. Hoe combineer je die rok? Of “5 styling-ideeën voor je nieuwe fit jeans”?
Door een QR code te koppelen aan een product kun je stijl ideeën delen voor elk item. Hoe combineer je die jeans met een bepaalde top, shirt of T-shirt. Op deze manier ondersteun je niet alleen je klant om loyaliteit te vergroten, maar is er ook een grote kans op upselling door die top of dat shirt met één simpele klik aan hun winkelmandje toe te voegen.

qr-labels-ideas

4. Deel een online dagboek

Iets wat we de laatste tijd allemaal missen: echte ervaringen. Maak een online gedeeld dagboek voor degenen die wel reizen, om de community te inspireren – zelfs thuis. Of een nieuwe, verhuurconcept opgezet? Door het label met QR-code te scannen kunnen klanten hun ervaring delen of zien waar die mooie jurk al eens heeft rondgereisd.

5. Maak een loyaliteitsprogramma

Belangrijk voor elk merk: loyale klanten. Ondersteun je klanten door een loyaliteitsprogramma op te zetten, of door simpelweg gegevens op te slaan voor gemakkelijke herverkoop. Hoe minder stappen er nodig zijn om een aankoop te doen, hoe meer succes. Klantgegevens zoals de maat, contactgegevens, laatste aankopen en speciale aanbiedingen leiden tot tevreden, en terugkerende klanten.

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van labels met QR-codes? Neem dan contact met ons op!