Zoeken

Waarom de expositie “Natural Forces”?


De gezamenlijke presentatie “Natural Forces” toont de concrete impact van design op een sociale en duurzame samenleving. Het gaat over de kracht en rijkdom van de natuur en de wijze waarop wij (EE Labels, Farm of the World, Cor Unum en Studio Claudy Jongstra) daar als bedrijven mee omgaan. Daarnaast krijgt u inzicht in onze werkprocessen en laten we zien hoe de producten CLAY en YARNS tot stand zijn gekomen.

Om ons imago als duurzaam bedrijf extra te ondersteunen zochten we aansluiting bij het project “Farm of the World”. EE Labels maakte de merklabels voor Farm of the World van gerecycled polyester garen uit PET flessen. Daarnaast produceerden we een prachtig label voor Claudy Jongstra. De biologische katoengarens zijn geverfd met natuurlijke grondstoffen/pigmenten. Beide labels én het productieproces zijn op deze expositie te zien.

In 2014 zijn we gestart met het weven van fijn gedetailleerde stoffen op maat voor designers, kunstenaars en architecten onder de naam EE Exclusives. Voor Farm of the World heeft EE Exclusives een speciale geweven editie van YARN Relate , een serie bijzondere servetten, ontwikkeld. Gemaakt van katoenen restgarens uit onze fabriek, tonen de servetten organische motieven van vijf planten die groeien op en rond de boerderij de Kreake in Húns, waar Farm of the World is gesitueerd.

Natural Forces is tijdens de Dutch Design Week van 21 – 29 oktober 2017 dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur (zaterdag vanaf 12.00 uur) te bezoeken in het Natlab: Kastanjelaan 500 / 5616 LZ Eindhoven (Strijp Area). 

Zaterdag 21 oktober om 14.00 uur geven we de officiële aftrap met de lezing: Natural Forces.
Hiervoor nodigen wij u van harte uit. Stuur vóór vrijdag 20 oktober een bevestigingsmail naar caroline@eelabels.nl.

Nog meer van onze stoffen die tijdens de DDW worden getoond kunt u vinden bij : Van Abbe museum, Veemgebouw (Milou Voorwinden) en de Graduation show Design Academy Eindhoven (Yildau ter Beek).

Meer info over Farm of the World en Studio Claudy Jongstra kunt u vinden op:
http://www.claudyjongstra.com/farm-of-the-world

Wilt u meer informatie over onze labels of op maat gemaakte jacquardstoffen?

Neemt u dan contact op met:
Sales team labels          +31 (0)40 2241144
Project manager stoffen +31 (0)40 2241149